Diskuze
Recept na zdraví: podle vědců pivo a salám
Jak předejít onemocnění srdce? Dát se každý den jedno pivo. Podle českých vědců malé množství stejného piva snižuje i srážlivost krve. Konzumace jednoho velkého a jednoho malého piva denně údajně výrazně snižuje u mužů riziko onemocnění srdce a cév.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
RoCa
4. 11. 2005 8:32
Skrytá reklama ?
Není to náhodou nějaká skrytá reklama ??? Věta "pití českého piva" ? A co uzenářská loby, nemá v tom náhodou prsty. Tak teda neví, fakt co už je pravda. Jednou udělají výzkum, žejíst salámy ještě k tomu uzené je nezdravé a teď tohle. Nevěřím tomu.
0
0
možnosti
Pako
13. 11. 2005 20:39
Re: Skrytá reklama ? JE TO PRIHLOUPLA LEZ.
Neni zadny objev, ze pozivani alkoholu v malem mnozstvi potlacuje srdecni a cevni choroby. Je to znamo leta, rika se tomu Francozsky syndrom, protoze ve Francii, i kdyz se ji spousta jidel s vyskym obsahem saturovanych tuku, tech nejnebezpecnejsich jako jsou v plnotucnem mleku syru, omackach pripravovanych ze smetany a masla a pod, presto maji Francouzi napadne mensi vyskyt srdecnich a cevnich chorob . Ukazalo se, vedci veri , ze je to zpusobeno pouzivanim alkoholu, vina, Francouzi ho pili s kazdym jidlem. Vino ma i jine dobre vlastnosti, stejne jako dobre pivo a oboje je zdravejsi v mirnen mnostvi nez , nejaka oslazena voda ,sodovka , kola , ktere maji 150, az 240 kalorii v 0,33l porci, to je 30 az 50 gramu cukru / 8 az 12 kostek cukru/. Vedci ale jsou toho nazoru ze neni velky rozdil, v jake forme je alkohol pozit, pivo, vino, tvrdy alkohol. Jenom ze na druhe strane se pri pouzivani alkoholu take zvysuje riziko napr nrmoci jater, takze je to balanc a mnozstvi alkoholu musi byt male.
S tim uherake je to uplna blbovinka, nasi predkove pouzivali kvaseni k z toho duvodu, ze jim pomahalo uchovat potraviny, /a vyrabet alkohol/ , a dnes neni zadny objev a zadne tajemstvi, ze pozivani proteinu generalne posiluje imunitu lidskeho tela. Jenomze, kdyz je tento protein pribaleny k vysokemu obsahu tuku jako v suchych salamech, tak opet rostou rizika srdecnich a cevnich chorob a take se tvrdi, ze pri nadbytku proteinu, telo spaluje protein jako enegeticke palivo a to je mene zdrave, nez pouzivat jako zdroj energie karbohydraty, protein zatezuje ledviny. Iminuta tela se da merit a vyzkum urcite ukazal ze jedlici suchych salamu meli vyssi imunitu, meli ale take urcite vyssi cholesterol, takze pro ty z nich, kteri maji male i riziko srdecnich chorob a slabsi imunitu je salam dobry, a pro tyti co maji slabsi srdce neni dobry
0
0
možnosti