Diskuze
Zeptali jsme se vědců: Mohou se při nadměrném louhování čaje uvolňovat nějaké škodlivé látky?
Děkujeme za pochopení.
J92a74r11o51s46l94a82v 39O89r90l93í67k
Jakožto člověk, který se zabývá čaji přes třicet let, vím, že stačí čaj slít o půl minuty dřív nebo později a není to ono. Taky záleží na druhu čaje. U zelených je přelouhování brutální, u oolongů méně a například u pu erhů je, v podstatě, jedno, jak dlouho čaj ve vodě leží. Každopádně je teploměr nejlepším kámošem při louhování. Manželka je keramička, tak mám, pro každý typ čaje, jiný vercajk. Konvičku a misky. Samozřejmě do servírovací konvičky přelívám čaj z louhovací skleněné. Nějaká plastová nebo kovová tzv.vajíčka pro louhování jsou k ničemu, protože lístky čaje musí ve vodě plavat a mít spoustu prostoru. Jak správně napsal J,.Macek dříve, pro milovníky čaje jsou pytlíkované čaje podobné, jako pro milovníky vína krabičáky. Lépe bych to nenapsal.
A86l92e72š 69O88p33l38e45t71a12l
A co mikroplasty z tech pytloku?!!!
J97i71ř15í 42M81a51c76e92k
Pro milovníky dobrého čaje jsou pytlíkové čaje asi něco jako pro milovníky vína krabičáky.
T78o53m97á69š 47K43i27j10a24s
Úžasný, obsažný článek, tohle by mělo být premium