Jakožto člověk, který se zabývá čaji přes třicet let, vím, že stačí čaj slít o půl minuty dřív nebo později a není to ono. Taky záleží na druhu čaje. U zelených je přelouhování brutální, u oolongů méně a například u pu erhů je, v podstatě, jedno, jak dlouho čaj ve vodě leží. Každopádně je teploměr nejlepším kámošem při louhování. Manželka je keramička, tak mám, pro každý typ čaje, jiný vercajk. Konvičku a misky. Samozřejmě do servírovací konvičky přelívám čaj z louhovací skleněné. Nějaká plastová nebo kovová tzv.vajíčka pro louhování jsou k ničemu, protože lístky čaje musí ve vodě plavat a mít spoustu prostoru. Jak správně napsal J,.Macek dříve, pro milovníky čaje jsou pytlíkované čaje podobné, jako pro milovníky vína krabičáky. Lépe bych to nenapsal.
A co mikroplasty z tech pytloku?!!!
Pro milovníky dobrého čaje jsou pytlíkové čaje asi něco jako pro milovníky vína krabičáky.
Úžasný, obsažný článek, tohle by mělo být premium