Diskuze
Čas dýní. Co se semínky a na co použít dýňový olej?
Baculaté, podlouhlé, se spoustou záhybů. Žluté, oranžové, zelené. Dýně už dávno nemusí skončit jen jako vydlabané příšery. Ze které uděláte nejlepší polévku, které jsou nejlepší na semínka a co si počít s temným dýňovým olejem?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
JŠ
J59i30ř79í 43Š77k58o55d67á30k
26. 10. 2019 8:51
Kdyby se Češka Požárová podívala za hranice české kotliny, tak by zjistila, že u nás na Moravě byla již za totáče dýně nejen na okrasu, ale také k jídlu Pocházím od Slavkova- Austrlicu, kde se vařilo dýňové zelí k vepřové pečení a zvláště se hodilo k pečenému králíkovi. Také je u nás oblíbený dýňový kompot a takto upravená dýně se pak zavařuje. Babička vařila dýňovou polívku s celerem a bramborem. Nastrouhaný celer se nastrouhá a orestuje na oleji, přidá se na drobno rozkrájená velká brambora, opepří se to, přidá se nakrájená dýně, které je největší podíl, osolí se a vaří se tak, aby se zelenina nerozvařila! Takový recept jsem našel ve francouzské kuchařce a je to asi od Francouzů, kteří se kolem Slavkova po válce usadili.
0
0
možnosti