130 let

Diskuze

Fenomén českých pizzerií: kečup a eidam

Málokdy se o nich mluví ve spojitosti s gastronomickými novinkami. Jejich nabídka je víceméně stálá, dobře čitelná a hlavně všem bezpečně známá. A tak návštěva pizzerie poslouží ke konstantnímu nasycení kdekoliv na světě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JO

J. Orlík

9. 8. 2011 13:51
Můj italský přítel Adriano Conti

jezdívá k nám na návštěvu dvakrát do roka. Když jsem se ho zeptal, proč sem jezdí, co se mu tady tak líbí, tak mi řekl, že kvůli mé pizze. Dělám ji z našich surovin, v elektrické troubě vyhulené na maximum a používám věci z Globusu. Při návštěvě v Itálii jsem si uvědomil, proč to říkal. Takovou pizzu, jakou udělám já,  jsem v Itálii nikde neviděl. Korpus sice tenký stejně, ale s bohatostí ale nepřeplácaností se ty italské s tou mou nemohou vůbec srovnávat. Nevím, zda si takzvaní gurmáni uvědomují, že pizza je v Itálii to nejjednodušší jídlo, kde je, obvykle, pod oblohou vidět korpus? Je to, vlastně chléb se salámem nebo sýrem.  Z tohoto pohledu si myslím, že pro Itala musí být pošušňáníčko dát si kvalitní, bohatou a čerstvou pizzu u nás. A nevím, proč někomu vadí, že se na pizzu dává eidam? Když je čerstvý a víte, co s ním, tak je to vynikající sýr. A nejen na pizzu. S kečupem je to už horší. Já používám jistý druh kečupu s příměsí jiných ingediencí. Jen na některé druhy pizzy.  Jindy kečup nepoužívám vůbec., A ty mám raději. Tvrdit, že jen Ital umí udělat dobrou pizzu, je totální nesmysl. JAkobych tvrdil,  že jen Češi umějí dobré pivo. Jakože si to mnoho lidí myslí.

0 0
možnosti
PK

P. Kratochvíl

8. 8. 2011 7:21
I v Itálii se nedají některé pizzy jíst

Třeba v Benátkách byla pizza tak odporná, tlustá, bez chuti a zápachu, že jsem jí vyhodil. A to mám pizzu opravdu rád.

0 0
možnosti
OK

O. Kuba

8. 8. 2011 10:11
Re: I v Itálii se nedají některé pizzy jíst

přesně tak...ať sem si dal v Itálii jakokoliv pizzu, tak snad pokaždý smrděla rybou (zdechlé ančovičky z konzery?), byla tvrdá a suchá. Neříkám, že na pizze má být 2cm tlustá vrstva zpečené smetany, kečupu a 25% eidamu z akce v Lidlu, ale "pravá Italská" není o nic lepší než tak "echt česká / italská"

0 0
možnosti
FK

F. Kusák

7. 8. 2011 12:02
Ta různá, typická jídla z jiných zemí

je děsivá móda. Na dobrou pizzu do Itálie, na steak do Argentiny a na dobré suei cu zou - Švej ču žu do Číny, a to i v případě, že jceme třeba k Číňanovi. Jinak se vystavujeme nebezpečí, že pojídáme jídlo přinejmenším chuťově upravené pro naše místní poměry. Své o tom mohou říci cizinci, kteří navštíví třeba zaručeně "nejlepší" italskou restauraci. A tak si myslím, že pizza s eidamem a kečupem je jen o něco horší varianta té tzv. originál pizzy. Dovolím si tvrdit, že např. dobré kapustové karbanátky předčí průměrnou pizzu mnohonásobně. To samé platí o různých specialitách z hub nebo obrovské množství úprav sladkovodních ryb, které jsou pro českou kuchyni typická. Jenže to nejsme jaksi světoví nebo "trendy". Jinak, pokud chcete pít hnusnou kávu a v příšerném prostředí, pak jděte do do Mc Donald´s. 

http://receptyhned.cz/recept/cinska-kuchyne/suei-cu-zou--s-vej-cu-zou/297/index.html" target="_blank" rel="nofollow">

0 0
možnosti
JS

J. Stejskal

7. 8. 2011 12:17
Re: Ta různá, typická jídla z jiných zemí

Několik dobrých italských restaurací tady už je, i když jsou cenově výš. Ale co se týče nahražení pizzy kapustovými karbanátky, je mimo mé chápání. Pizzerie najdete i v Číně, stejně jako čínskou restaurci v Římě. A proč proboha ne?

0 0
možnosti
  • Vybrali jsme pro Vás