Diskuse k článku: Na hokejovém MS nemusíte přežívat jen na haluškách. Co na Slovensku ochutnat podle šéfkuchařů?

Přihlaste se



REGISTRACE NA SERVERU LIDOVKY.CZ,
NEVIDITELNÉM PSU A ČESKÉ POZICI

SMS REGISTRACE

Diskuse LN jsou pouze pro diskutéry, kteří se vyjadřují slušně a neporušují zákon ani dobré mravy. Registrace je platná i pro servery Neviditelný pes a Česká pozice. více Přestupek znamená vyřazení Vašeho telefonního čísla z registrace a vyřazený diskutér se již nemůže přihlásit ani registrovat pod stejným tel. číslem. Chráníme tak naše čtenáře a otevíráme prostor pro kultivovanou diskusi.
Viz Pravidla diskusí. schovat

Jak postupovat

1. Zašlete SMS ve tvaru LIDOVKY REG na číslo 900 11 07.Cena SMS za registraci je 7 Kč. Přijde Vám potvrzující SMS s heslem.

2. Vyplňte fomulář, po odeslání registrace můžete ihned diskutovat

Tel. číslo = login,
formát "+420 xxx xxx xxx"
Kód ze SMS je rovněž heslo
Vaše příspěvky budou označeny Vaším jménem, např. K. Novák.
* Nepovinný.
Odesláním souhlasíte s Pravidly diskusí.
  • Příspěvků: 3
  • Poslední: 10.5. 2019 14:03
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
M. Arnold 10.5.2019 14:03

K tématu: chybí mi tam prívarok, treska v majonéze, plíce na smetaně, hriatô, Tatratea, mnoho krajových specialit (bratislavské rohlíčky/rožky, skalický trdelník, opekance, kysucké syrníky, žilinská chábovica, liptovské droby, na východě Slovenska pagáče, ciberej, kuľaša, džadky, mačanka atd. atd.).

M. Arnold 10.5.2019 13:35

Milá redakce, díky za skvělý nápad, ale i v tak krátkém textu jste nasekali 8 překlepů a gramatických chyb. Opravte si:

1. "Slovenská kuchyně, to nejsou" (musí být čárka)

2. Babiččina (ne Babičcina)

3. Slovenský Grob (ne Slovenský grob)

4. "což je polévka" (ne "což je polévky")

5. "živáňská" nebo "živánska" (každopádně s malým písmenem, stejně jako kterýkoli jiný název pokrmu)

6. "zapište si exit 182" (ne "zapište se exit 182")

7. "náš kuchař ze Slovenska Filip (směje se)" (je to konec věty, tak si doplňte tečku)

8. "doporučit, kam na dobré víno" (musí být čárka)

Není zač.

P. Harabaska 10.5.2019 9:24

Kdysi na služební cestě jsem spal v hotelu ve Zvoleni, který měl dvě restaurace: jednu slovenskou a tu druhou. Dodnes lituji, že jsem navštívil tu slovenskou. Všechny ty jejich halušky a paprikové klobásy plněné mj. dřevěnými pilinami mi ležely v žaludku velmi dlouho. Naopak vynikající restauraci má hotel v Trenčíně s výhledem na nápis připomínající římskou legii.