Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Koleno knedlo zelo. Jak si ho připravit doma, aby bylo měkké a šťavnaté poradí Jan Punčochář

Pečené vepřové koleno patří ke stálicím českých hospodských jídelníčků: nejlíp chutná s dušeným zelím nebo jinou kyselou přílohou – a taky s pivem. Jak si ho připravit doma, aby bylo příjemně měkké a šťavnaté, a přitom už na pohled vypečené, zlatavé a neodolatelně lesklé?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Z 90 procent uvařit a potom dopéct , tak to dělají všude, jinak by zavařili elektroměr.

5 1
možnosti
HD

Většinou jsou trouby plynové, ale ano, dělává se to tak. Podle mě je nejlepší ten, kdo to umí udělat pořádně a docílit nahoře kůžičku, která je třehká, křupavá, ale ne trvdá, a maso měkké včetně šlach, to ke kolenu patří.

3 0
možnosti
VM

No, pohrát si s tím. Žádný - šup na krávu, už je tele.

Klasická česká kuchyně vyžaduje čas a pečlivost.

3 0
možnosti