Neděle 25. října 2020svátek má Beáta 15 °C skoro jasno Předplatné LN
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Kusák 17.10.2020 16:38

Já mám květák spojený vždy s lehkým a bezmasým pokrmen, po kterém mám dobrou náladu. Tak jakmile slyším kuřecí maso, které je samo osobě nezdravé (protože je rychlené) a pro mě zcela nevhodný aromatický olivový olej, tak hned takové jídlo zapudím. To už je fakt lepší smažený květák v těstíčku nebo v klasickém trojobalu, smažený třeba na sádle. Rádi děláme také bezmasé květákové karbanátky nebo placičky se sýrem nebo ten zmíněný květákový mozeček. Je skvělý. Květák je také vynikající jen tak syrový. A polévka bílá nebo zeleninová s vařenými květákovými růžičkami. Vše je výborné a dlouhodobě vyzkoušené. Jsem prostě konzervativec i v jídle.


Po čtyřicítce žijeme na vypůjčený čas, říká lékař David Sedmera

David Sedmera | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Lidské tělo je velmi přesný a dokonalý mechanismus. V některých směrech až zázračný. Proč je však uspořádání těla...

Jak vyležet ‚lehký covid‘. Praktičtí lékaři radí, jak na samoléčbu

Měření teploty u vstupu do pardubické nemocnice. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Tak jako jiné virózy i obávaný covid-19, pokud zaútočí jen v mírné či střední síle, se musí doma prostě a jednoduše...

Shromáždění vlastníků jsou kvůli pandemii v ohrožení. Právník radí, co dělat

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Vyhlášení nouzového stavu komplikuje situaci společenstvím vlastníků bytových jednotek. Do konce roku musí totiž výbory...