Diskuze
Krémový toskánský květák s kuřecím masem podle foodblogerky
Pamatuju si, že dříve jsem měla květák spojený jen se třemi jídly - květákovou polévkou, květákovým mozečkem a smaženým květákem. Tahle zelenina mi přišla hrozně nudná. Dnes je tomu přesně naopak. Květák patří spolu s cuketou k mým nejoblíbenějším surovinám. Dá se s ním vyloženě kouzlit - od rýže, kaše, přes různé placky, až po směsi s jinými druhy zeleniny. Tady je tip na krémový květák se špenátem a kuřecím masem. Doufám, že si pochutnáte stejně jako já.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
FK
F59r49a98n74t10i82š58e70k 69K56u26s59á89k
17. 10. 2020 16:38
Já mám květák spojený vždy s lehkým a bezmasým pokrmen, po kterém mám dobrou náladu. Tak jakmile slyším kuřecí maso, které je samo osobě nezdravé (protože je rychlené) a pro mě zcela nevhodný aromatický olivový olej, tak hned takové jídlo zapudím. To už je fakt lepší smažený květák v těstíčku nebo v klasickém trojobalu, smažený třeba na sádle. Rádi děláme také bezmasé květákové karbanátky nebo placičky se sýrem nebo ten zmíněný květákový mozeček. Je skvělý. Květák je také vynikající jen tak syrový. A polévka bílá nebo zeleninová s vařenými květákovými růžičkami. Vše je výborné a dlouhodobě vyzkoušené. Jsem prostě konzervativec i v jídle.
0
0
možnosti