Diskuse k článku: Máme ji v genech. Svíčková nad ústřicemi stále vítězí, říká Maurerová

Diskuse uzavřena, nelze přidávat příspěvky

  • Příspěvků: 7
  • Poslední: 22.2. 2019 15:30
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
J. Nový 22.2.2019 15:18

Od revoluce jsem často četl pohrdlivé články o české "nezdravé" svíčkové. Jelikož se svíčková skládá převážně z libového hovězího masa a zeleniny, tak nechápu, co na ní "experti" vždycky viděli špatného. Ta trocha zakysané smetany? To je orpavdu takové zlo? Nebo knedlíky? Jak se liší suroviny na výrobu zatracovaných knedlíků od tolik vychvalovaných těstovin? Ano, v těstovinách není droždí. Je droždí nezdravé? A o množství také nejde. Zkuste si zvážit 4,5 nadýchaných houskových knedlíků a kupu skvělých těstovin, které si dáte. :-)))

F. Kusák 22.2.2019 15:30

Ano, ano, znám takové názory a každý stravovací specialista ví, že je možné jíst cokoli, ale v rozumné míře a v potřebné kvalitě. A chuť je spojena s tukem, takže i to knedlo-vepřo-zelo stojí za to. Základem dobré kuchyně jsou jednoduché chutě z kvalitních surovin. A dobré ústřice stejně u nás pozná málokdo, takže ti propagátoři jsou to takoví snobi. Výjimkám se omlouvám.

K. Novák 22.2.2019 9:18

Nemáme moře a tak ani ústřice. Jen dnešní debilákov plýtvá energií na dopravu těchto nesmyslů k nám.

F. Kusák 22.2.2019 15:17

Mě nedávno zaujala informace, že v pozdním středověku nechyběly na panských hostinách v Čechách mořské ryby a dokonce se tehdy dováželi i ústřice zasypané ledem. Takže se mýlíte, ale že je to rozmar, to souhlasím.

J. Tachovsky 22.2.2019 8:33

Teda na festival jidla bych rozhodne nejel a to ani kdyby to jidlo davali zadarmo. Jinak nesouhlasim s tim, ze gastronomie v Cechach se povznesla. Je tomu spis naopak. Uz se doma tolik nevari a kdyz tak vetsinou z polotovaru. A nedelejte si iluze, ze lidi nejak moc chodi do restauraci, vede McDonald, KFC a ruzne pizzy.

F. Kusák 22.2.2019 15:23

Tak já jsem nějaký ten festival jídla také absolvoval a souhlasím s Vámi, že většinou ta jídla byla průměrná, ale za silně nadprůměrné ceny. Také souhlasím, že gastronomie v Čechách dost upadá, vyloučím-li nějaké ty labužníky. Lidi totiž nejsou ani schopni posoudit dobré jídlo, protože ani neví jak správně má chutnat. Většina hlupáku si myslí, že dobrá kuchyně je nějaký experiment, spíše naopak. Největším neštěstím je kreativní "jakokuchař".

V. Kotas 22.2.2019 6:09

A tak je to dobře. To nám přece nebrání občas ochutnat světové delikatesy, ale je dobré jíst to, na čem jsme vyrostli a co se v potravinách vyprodukuje v našem 100km okruhu.

Najdete na Lidovky.cz