Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Máte rádi bůček? Naučte se jej připravit jako asijskou roládu

Když jsem nedávno na Instagramu dělala anketu s otázkou „Máte rádi bůček?“, výsledky mě docela překvapily. Téměř jedna třetina lidí odpověděla, že ho nesnáší. Do jaké skupiny patříte vy? Milujete, nebo nenávidíte? Jasně, bůček není zrovna surovina, kterou by měl mít člověk denně v jídelníčku. Ale když je dobře připravený, krásně měkoučký, že se přímo rozplývá na jazyku, je to lahoda.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nějak netuším, jak se může bůček (cokoli) ponořeného v nálevu péct...

0 0
možnosti
JN

U bůčku hodně záleží na tom, jak se upraví .. pokud si ho upeču a budu se jej pokoušet jíst teplý, nedopadne to dobře .. stejně tak u té asijské rolády. Já to pravděpodobně nedám, asiati mají v tučném naopak obrovskou zálibu, ti se po tom mohou utlouct. Ovšem takový uzený bůček , nebo na grilu připravené plátky bůčku , nechci psát slaniny , ale toho co se už u nás prodává pod názvem bacon .. tak to jsou delikatesy ..

0 0
možnosti
FK

Tak pokud nejsem vegetarián, tvrdím, že bůček nemá alternativu. Já, jako diabetik, ho jím jen občas a jen menší množství a v kombinaci s tělesnou aktivitou. Pak je naprosto neškodný. Dobře pečený nebo grilovaný je lepší než steak nebo sterilní kuře. Jenže uznávám jen klasickou českou úpravu a při pečení nebo grilování je účelné použít pivo. Může být i med, ale jako diabetik ho nemohu. A aromatické bylinky co nejméně, potlačí chuť masa. Příloha, nejlépe dobrý chléb. Nápoj, jedině pivo. A roláda, zase jen na český způsob. Jó, jsem konzervativec.

0 0
možnosti