Diskuze
NÁVRAT: Žně skončily. Spadli jsme na dno a třetina restaurací vůbec neotevře
Děkujeme za pochopení.
A93n20t69o70n50í90n 44P67o71d27š66e83r
Nasazení EET nepotřebuje zdůvodňování pouze tehdy, pokud vláda spravuje a využívá vybrané daně řádně. Pak je zavedení EET naprosto v pořádku. V opačném případě - a je to flagrantně příklad vlády premiéra, který nám chtěl předvést, že bude stát řídit jako firmu - je daňové vyšťavování podnikajících nemravná zhovadilá prasárna. Explicitně, prasárna pana řídícího Babiše. Ale zdaleka největší zločin této vlády je, že hrozící rozpočtový schodek a doklad manažerské neschopnosti pana řídícího věrolomně přikryla "pandemií" a "nezbytnými" opatřeními. A světe div se, přijatá opatření dopadla nejvíc zrovna na křiklouny a kritiky zavedení EET. A ti teď musí chodit pokorně s prosíkem za panem řídícím.
P90e48t11r 31Č71e45c44h
Myslíte si, že když třetina restaurací ve městech neotevře, že se něco zásadního stane? V nedávné době byly tyto obsazeny hosty s bídou na jednu třetinu a měly také třetinovou možnou tržbu. Také proto byly drahé. Když jich třetina zůstane zavřená, pro hosty se nestane vůbec nic.
M61i86l44o92s80l32a97v 59D88o59u90b82r37a92v79a
ještě jsem neslyšel o žádném asiatovi, že by si stěžoval že zkrachuje a odjede do Vietnamu. Vsadim se, že všichni otevřou hned jak to pujde. A budou mít všechna jídla po celý den, ne že nasmaží 20 sejrů a 15 karbanátků a v 12.45 už místo 3 hotovek budou mít jen jednu. Hovězí na žampionech s rejží.
M40i24l46a97n 86Č85e59r14n95ý
Na prikladu EET je videt, ze vetsina krici driv nez premysli. Nakonec to EET snad budou jeste vyzadovat. To bylo kriku co zkrachuje restauraci? Nakonec jich vznikly mraky. Hospodsti se maji jak prasata v zite. Ceny v Restauracich sly nahoru o 40%, DPH vyjma alkoholu kleslo o 5%....proste raj, jak se pise v clanku. A najednou pad na hubu....
P28e30t72r 78Č57e83c83h
Ten křik vyvolali a nejvíce také křičeli novináři a politici jedné ze tří opozic (ODS, TOP 09, KDUČSL, Piráti a STAN). Slušní restauratéři a hospodští neměli proč křičet. Nejvíce skučeli zloději a podvodníci, kteří okrádají hosty. Pokud takoví skončí, žádná škoda to nebude.
P74r43o44k59o26p 88S47t51a41r54o18n80o43v38ý
"...je to o sbližování lidí, o sdílení trendů, unikátních chutí, a v neposlední řadě i o poznávání nových známých a cestování. "
O tom je otoman.
"Trendem posledních let je tzv. „sustainability“, tedy udržitelnost surovin, kterou v Čechách nikdo moc nepochopil, "
Zas jeden trend, který si melouni mohou nechat pro sebe.
M90i21l95o69s17l35a46v 56D75o37u40b96r48a14v77a
jasně když někdo tlačí něco co lidi nechápou tak asi zkrachuje.....nebo si může vařit prach ze zeleniny doma k snídani.
J85a19n 12Č16e97r62n58ý
V Praze mnoho restaurací byly jen pračky na peníze Ale možná jimi i zůstanou.
O44d91s24t35r97a56n54ě40n50ý 33U61ž13i36v19a76t19e49l
J58a47n 27Č67e17r29n29ý
Když měli platit daně, tak říkali, že stát nepotřebují. A proč si v dobách hojnosti nevytvářejí rezervy, jak radí státu profesor Fiala ??
P42a73v55e44l 16A73r45o75n
Článek je hezký a je fajn, když se někdo snaží s problémy potýkat. Jen to "fine dining" mě tedy dostalo. Opravdu netoužím po tom ochutnávat prach ze spálené zeleniny. Považuji to ne za úsporné chování ale za snobismus.
P42r75o13b55o81s 36C89i12s
" ...Již dlouho jsem sledoval akciové trhy a říkal si, že něco musí přijít...",
a tento pocit dokážete spojit s pandemií COVID-19, napadá mne jediné:
Dobře ti tak!
P85e16t45r 45Š76r67a18i10e61r
Tvl "Fine dining" ... leda pro rozmazlené foodies, kteří už nevědí, co by ... plat mám dost slušnej, ale na takovýhle nesmysly neskáču. Ono by zcela stačilo, kdyby restaurace, počínaje klasickými "vývařovnami", začaly vařit z (pokud možno) místních sezónních surovin a ne z konveniencí ... Plus k tomu třeba denně 1 - 2 jídla z dovezených surovin. Neříkám, že to tak leckde nedělají ...