Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

NÁVRAT: Žně skončily. Spadli jsme na dno a třetina restaurací vůbec neotevře

Již dlouho jsem sledoval akciové trhy a říkal si, že něco musí přijít. Ceny byly naprosto přemrštěné a grafy vypadaly jako z učebnice. Jen jsem nečekal, že nás to zasáhne takhle zákeřně. V lednu jsem se vrátil z cest po Asii, v únoru jsme měli každý den natřískáno a v březnu nám „korona“ zlomila vaz. To nečekal nikdo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AP

Nasazení EET nepotřebuje zdůvodňování pouze tehdy, pokud vláda spravuje a využívá vybrané daně řádně. Pak je zavedení EET naprosto v pořádku. V opačném případě - a je to flagrantně příklad vlády premiéra, který nám chtěl předvést, že bude stát řídit jako firmu - je daňové vyšťavování podnikajících nemravná zhovadilá prasárna. Explicitně, prasárna pana řídícího Babiše. Ale zdaleka největší zločin této vlády je, že hrozící rozpočtový schodek a doklad manažerské neschopnosti pana řídícího věrolomně přikryla "pandemií" a "nezbytnými" opatřeními. A světe div se, přijatá opatření dopadla nejvíc zrovna na křiklouny a kritiky zavedení EET. A ti teď musí chodit pokorně s prosíkem za panem řídícím.

0 0
možnosti

P90e48t11r 31Č71e45c44h

23. 4. 2020 7:49

Myslíte si, že když třetina restaurací ve městech neotevře, že se něco zásadního stane? V nedávné době byly tyto obsazeny hosty s bídou na jednu třetinu a měly také třetinovou možnou tržbu. Také proto byly drahé. Když jich třetina zůstane zavřená, pro hosty se nestane vůbec nic.

0 0
možnosti
MD

ještě jsem neslyšel o žádném asiatovi, že by si stěžoval že zkrachuje a odjede do Vietnamu. Vsadim se, že všichni otevřou hned jak to pujde. A budou mít všechna jídla po celý den, ne že nasmaží 20 sejrů a 15 karbanátků a v 12.45 už místo 3 hotovek budou mít jen jednu. Hovězí na žampionech s rejží.:-P

0 0
možnosti

Na prikladu EET je videt, ze vetsina krici driv nez premysli. Nakonec to EET snad budou jeste vyzadovat. To bylo kriku co zkrachuje restauraci? Nakonec jich vznikly mraky. Hospodsti se maji jak prasata v zite. Ceny v Restauracich sly nahoru o 40%, DPH vyjma alkoholu kleslo o 5%....proste raj, jak se pise v clanku. A najednou pad na hubu....

0 0
možnosti

P28e30t72r 78Č57e83c83h

23. 4. 2020 7:53

Ten křik vyvolali a nejvíce také křičeli novináři a politici jedné ze tří opozic (ODS, TOP 09, KDUČSL, Piráti a STAN). Slušní restauratéři a hospodští neměli proč křičet. Nejvíce skučeli zloději a podvodníci, kteří okrádají hosty. Pokud takoví skončí, žádná škoda to nebude.

0 0
možnosti
Foto

"...je to o sbližování lidí, o sdílení trendů, unikátních chutí, a v neposlední řadě i o poznávání nových známých a cestování. "

O tom je otoman.

"Trendem posledních let je tzv. „sustainability“, tedy udržitelnost surovin, kterou v Čechách nikdo moc nepochopil, "

Zas jeden trend, který si melouni mohou nechat pro sebe.

0 0
možnosti
MD

jasně když někdo tlačí něco co lidi nechápou tak asi zkrachuje.....nebo si může vařit prach ze zeleniny doma k snídani.;-D;-D;-D

0 0
možnosti

J85a19n 12Č16e97r62n58ý

22. 4. 2020 13:16

V Praze mnoho restaurací byly jen pračky na peníze Ale možná jimi i zůstanou.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

J58a47n 27Č67e17r29n29ý

22. 4. 2020 13:19

Když měli platit daně, tak říkali, že stát nepotřebují. A proč si v dobách hojnosti nevytvářejí rezervy, jak radí státu profesor Fiala ??

0 0
možnosti
PA

P42a73v55e44l 16A73r45o75n

22. 4. 2020 12:32

Článek je hezký a je fajn, když se někdo snaží s problémy potýkat. Jen to "fine dining" mě tedy dostalo. Opravdu netoužím po tom ochutnávat prach ze spálené zeleniny. Považuji to ne za úsporné chování ale za snobismus.

0 0
možnosti
PC

P42r75o13b55o81s 36C89i12s

22. 4. 2020 12:02

" ...Již dlouho jsem sledoval akciové trhy a říkal si, že něco musí přijít...",

a tento pocit dokážete spojit s pandemií COVID-19, napadá mne jediné:

Dobře ti tak!

0 0
možnosti
Foto

P85e16t45r 45Š76r67a18i10e61r

22. 4. 2020 11:36

Tvl "Fine dining" ... leda pro rozmazlené foodies, kteří už nevědí, co by ... plat mám dost slušnej, ale na takovýhle nesmysly neskáču. Ono by zcela stačilo, kdyby restaurace, počínaje klasickými "vývařovnami", začaly vařit z (pokud možno) místních sezónních surovin a ne z konveniencí ... Plus k tomu třeba denně 1 - 2 jídla z dovezených surovin.:-P Neříkám, že to tak leckde nedělají ...

0 0
možnosti