Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Nenápadná jablka. Zkuste francouzský koláč

Jablka patří do české kuchyně od nepaměti. Protože jich je obvykle všude dost, míváme tendenci je trochu podceňovat. Neprávem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P. Sulc

4. 10. 2012 5:03
Kdyz uz, pane kuchar,

mate tu vodu na hrnky, cukr na lzice a sul na spetky, to, krucifix, nemuzete mit i tu mouku a maslo na hrnky ? To by vam ruka uoadla. V americkych kucharkach se takto meri uz dlouha desetileti Kdy se konecne i v Cesku zcivilisuji a zacnou varit ne v laboratorich ale v kuchynich. Pamatuju kdysi v knize neco jako "zdravou vyzivou proti cevni sklerose, autori doktor a cmuchta, oba meli vymydleny mozek: i sul i pepr byly na gramy.

0 0
možnosti
JF

J. Feřtková

4. 10. 2012 8:03
Re: Kdyz uz, pane kuchar,

:-) Tak zrovna u cukru, mouky nebo másla bych gramáž neodsuzovala .. když člověk ví, že plný pytlík mouky je kilo, odhadnou, jaká část je 200 g zase tak složité není, na to bych hrnek nepotřebovala. Ale jinak máte pravdu, že odměřování třeba ořechů nebo ovoce podle hmotnosti je pitomost :-)

0 0
možnosti