Diskuze
DAVID: Opisování v gastronomii. Co všechno lidé můžou ukradnout šéfkuchaři?
Děkujeme za pochopení.
V. Kotas
Ale vždyť kuchařky/knihy, se opisují už dávno a stále dokola. Většina receptů má stále stejný základ, postup výroby/zpracování a konečný výsledek je stejně na chuti každého dotyčného, co vaří. Takže je doopravdy jen velmi málo nových originálů.
Pokud někdo někoho kopíruje, znamená to, že svoji práci dělá dobře. A rozumný člověk leze do médií hlavně proto, aby se jeho myšlenky (i recepty) co nejvíce rozšířili mezi lidi. Cožpak to pan „šéfkuchař“ neví, že nyní brečí nad rozlitým mlékem, operuje právníky a poučuje čtenáře? Proč tedy proboha leze do médií? Snad ne proto, aby celý svůj život strávil pořizováním screenshotů, googlováním jedné věty a veřejnými výlevy ... Extrémně trapné, lidsky je tento člověk absolutní nula.
To zní, jak kdybyste byl jedním z těch nachytanych, honem si udělal anonymní profil a šel si plivnout
Tohle se děje obecně ve všech oborech, ať už profesních, nebo jen zájmových.
Internet je prostě plný lidí, kteří místo aby vytvořili něco svého, nového, tak jen kopírují a často tak, že se neobtěžují s uvedením odkazů.