Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Pastrami trochu jinak. Najdete u nás i klasickou verzi, ale raději experimentujeme, říká šéfkuchař Pavlica

Dlouho se věřilo, že recept na pastrami pochází z New Yorku, ale původně ho tam dovezli židovští přistěhovalci z východní Evropy. Tento košer způsob úpravy hovězího masa byl oblíbený už v 19. století. I v Praze proto vzniká mnoho restaurací, které se zaměřují právě na něj. „Správně připravené pastrami je měkké a musí se sypat,“ říká šéfkuchař Vlastimil Pavlica z Meat Vandals.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZP

Připravit pastrami lze přeci způsobem košer i ne-košer. Použiju nevhodný nůž, kterým jsem předtím krájel máslo nebo lžíci na tvaroh a košer je fuč ;-D Pavlica tohle tvrdí asi aby přilákal židovské zákazníky. Což chápu.

0 0
možnosti
Foto

Orthodoxním to musí chutnat, ale vepřík je vepřík...:-)

0 0
možnosti