Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Připravte si vepřové koleno v petrželi s dýňovým salátem podle Jana Punčocháře

Dýně se už dávno vymanily z role kompotu s ananasovou příchutí. Umíme z nich připravit báječné polévky, pyré či rizota – a taky saláty. Když do nich navíc dýni necháme místo povaření jen lehce zfermentovat, zachová si zářivou barvu, a navíc bude výživově bohatší. Slušet jí to tak bude třeba i v netradiční kombinaci – se sulcem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Možná, ale podle mně je nejlepší koleno teplé, vařené jako ovar nebo potom opečené s kůžičkou do křupava - tedy syrové, nikoliv uzené. Uzené koleno dělá fa Steinhauzer na způsob vařené šunky a je výtečné.

0 0
možnosti