Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Svíčková už dnes není svátečním jídlem, stejně tak ani řízek, myslí si kuchař, který vaří na ohni

Kuchař Michal „Hugo“ Hromas o vaření na obyčejném ohni, lilku na sedm způsobů a o tom, že svíčková už dávno není slavnostní jídlo vhodné na svatby.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZI

Z. Iva

20. 8. 2019 11:27

A ten spálenej chleba je k chlubení? Když ho vytahuje z pece, tak z něj jde dým a bochníky jsou docela ohořelé. Pokud mu tak vycházejí i jiná jídla tak potěš koště.

0 0
možnosti
ŠA

Š. Apolen

21. 8. 2019 1:13

Není on hrom do police ?

0 0
možnosti
MK

16. 8. 2019 8:49

Fajn člověk, ale ke konci trochu ulétl. Svíčková (patrně myslel tu falešnou na smetaně, nikoliv skutečnou) nebyla svátečním jídlem nikdy a mívali jsme ji v "závodce" už před čtyřiceti lety (stávala tuším 7,60 Kčs, sváteční biftek se sázeným vejcem 21 Kčs). To už spíš ty "závodky" vymizely. A svatební hostiny nejsou většinou výjimečným a nezapomenutelným gurmánským zážitkem spíše z finančních důvodů, obzvláště pokud je hostů třeba ke stovce. Nicméně zeleninové orgie se tak jako tak odváží nabídnout svátečním hostům jen hazardér.

0 0
možnosti