Silně mně překvapuje, že ve 40 metrech je tlak 5 atm a stálá teplota 4 stupně. To fakt koukám, je to neuvěřitelná zpráva. Další překvapení je, že skleněná láhev sektu není odolná tlaku těch pěti atmosfér, které se tak projeví na zrání vína. připadá mně to jako stejná hovadina Akademie věd ČR, když se akademici vážně věnují tomu, jaký přínos mají písně kosmické po obletu Zeměkoule.
Taky mi není jasné, jaký má ten okolní tlak na zrání ve skleněné lahvi vliv. Možná to nějak tlačí na korek a tím pádem se tlak v lahvi srovná, ale jestli potom to víno nějakou jinak chutná, mi není jasné.
Hmm, Moravský zblitky... Slunicko zadný, víno hnusný a předražený. Když si chci pochutnat, zaskočím do supermarketu a koupím si něco z Jižní Afriky za 120Kč nebo zajedu do Weidenu do Aldi a za 2 eura mám to samý.
Už sis koupil Motýla v krabici? Tak nekecej, víš houby, co je kvalita!
Tento postup vyroby vina je bezny tim se zajisti stala teplota a vnejsi protitlak na lahve z vinem to znemena mene explodovanych lahvi a usetreni prostoru ve vinnych sklepech.
to vychází průměrná cena kolem čtyř set...
Hele, kdybys to pořádně četl, tak bys věděl, že jde o výtěžek, tedy částku až po odečtení všech výdajů a režií spojených s výrobou a se zmíněným "zracím" uskladněním. Jak prosté, milý Watsone!
Nejsou již největším pěstitelem révy, jsou na druhém místě, ale jsou největším výrobcem vína vyrobeného z vlastních svých 230 ha velkých vinic.