Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jak na závin, který sníte i očima. Příprava nejoblíbenějšího českého moučníku krok za krokem

Dej na vál žejdlík nejpěknější mouky, udělej v ní důlek a zadělej studenou vodou a krapýtkem soli tuhé těsto jako na buchtičky, vytloukej a hněť ho na vále dobré půl hodiny, pak ho přikrej miskou a nech ho dvě hodiny odpočinout,“ radí Magdalena Dobromila Rettigová ve své Domácí kuchařce z roku 1868, jak na těsto na „velmi dobrou taženou štrudli s jablkami a žemličkou“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Neni nahodou zavin "Strudel " pochazejici z Rakouska ?

Tak to znam z Brna.

0 0
možnosti