Diskuze
Jak na závin, který sníte i očima. Příprava nejoblíbenějšího českého moučníku krok za krokem
Dej na vál žejdlík nejpěknější mouky, udělej v ní důlek a zadělej studenou vodou a krapýtkem soli tuhé těsto jako na buchtičky, vytloukej a hněť ho na vále dobré půl hodiny, pak ho přikrej miskou a nech ho dvě hodiny odpočinout,“ radí Magdalena Dobromila Rettigová ve své Domácí kuchařce z roku 1868, jak na těsto na „velmi dobrou taženou štrudli s jablkami a žemličkou“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
JV
J12i87r82i 75V65r37a39b67e38c
20. 5. 2021 7:04
Neni nahodou zavin "Strudel " pochazejici z Rakouska
Tak to znam z Brna.