Diskuze
Skoncovat se závislostí na cukru je zásadní podmínkou zdraví, říká bioložka
Děkujeme za pochopení.
Chudák její dcera. Doufám, že si brzy najde kluka, který jí přiblíží buřty, tlačku, cígo, drškovku, rumík, řízek, dortíky, kafíčko, a vůbec normální život. Teprve pak si může vybrat, jestli to chce nebo ne.
Tzv. detoxikace = lež a fantasmagorie. Ale výborné na rozvrat metabolismu.
Musím říct, že jsem četla už mnohem hloupější výživová doporučení, tohle ještě ujde. Zbytečné je patlat do toho "tradiční čínskou medicínu" (trik pro hlupáčky) a pět chuťových elementů. Bez toho by se to celé však špatně prodávalo.
Držím se daleko jednodušších zásad - nevytvářet si "stravovací nepřátele" tzn. jíst pokud možno všechno, pestrou stravu, vynechávat z pravidelné konzumace jen prokazatelně karcinogenní potraviny. A hlavně - neřešit v jednom kuse složení potravin a kvalitu jídla, z toho se člověk může leda zbláznit a ani o tom neví - dávat si pozor hlavně na kvantitu. Neboli se nepřežírat. Pouze o Vánocích :-)
Taková pečená žebra v medové krustě, k tomu okurka, feferonka, nakládaná zelenina s křupavým chlebem, to je panečku vyvážená strava. Samozřejmě ne furt, ovšem tohle tzv. východní "medicína" vůbec nezná.
Dobrou chuť a hezký zasněžený den.
to mně fascinuje, kde se v lidech bere přesvědčení o "tisícileté prověřenosti" čínské medicíny.
Takže sečteno - omezit sacharidy a podporovat mikroorganismy ve střevech a to ještě okořenit dnes tak adorovanou východní naukou. Fakt převratné. Další zbytečná kniha..
J. Nový
"Díky těmto chutím – kyselé, hořké, sladké, pálivé a slané – je jídlo vyvážené, harmonizuje naše tělo a uvádí ho do rovnováhy, a navíc fantasticky chutná. To je pětielementová kuchyně!
.
Já tedy ještě potřebuji chuť umami, takže šestielementovou kuchyň.