Chudák její dcera. Doufám, že si brzy najde kluka, který jí přiblíží buřty, tlačku, cígo, drškovku, rumík, řízek, dortíky, kafíčko, a vůbec normální život. Teprve pak si může vybrat, jestli to chce nebo ne.
Tzv. detoxikace = lež a fantasmagorie. Ale výborné na rozvrat metabolismu.
Musím říct, že jsem četla už mnohem hloupější výživová doporučení, tohle ještě ujde. Zbytečné je patlat do toho "tradiční čínskou medicínu" (trik pro hlupáčky) a pět chuťových elementů. Bez toho by se to celé však špatně prodávalo.
Držím se daleko jednodušších zásad - nevytvářet si "stravovací nepřátele" tzn. jíst pokud možno všechno, pestrou stravu, vynechávat z pravidelné konzumace jen prokazatelně karcinogenní potraviny. A hlavně - neřešit v jednom kuse složení potravin a kvalitu jídla, z toho se člověk může leda zbláznit a ani o tom neví - dávat si pozor hlavně na kvantitu. Neboli se nepřežírat. Pouze o Vánocích :-)
Taková pečená žebra v medové krustě, k tomu okurka, feferonka, nakládaná zelenina s křupavým chlebem, to je panečku vyvážená strava. Samozřejmě ne furt, ovšem tohle tzv. východní "medicína" vůbec nezná.
Dobrou chuť a hezký zasněžený den.
to mně fascinuje, kde se v lidech bere přesvědčení o "tisícileté prověřenosti" čínské medicíny.
Takže sečteno - omezit sacharidy a podporovat mikroorganismy ve střevech a to ještě okořenit dnes tak adorovanou východní naukou. Fakt převratné. Další zbytečná kniha..
"Díky těmto chutím – kyselé, hořké, sladké, pálivé a slané – je jídlo vyvážené, harmonizuje naše tělo a uvádí ho do rovnováhy, a navíc fantasticky chutná. To je pětielementová kuchyně!
.
Já tedy ještě potřebuji chuť umami, takže šestielementovou kuchyň.