Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Držím palce Chile a Kolumbii, říká průběžný vítěz tipovačky k MS

Sport

  8:00
PRAHA - Fotbalový šampionát v Brazílii se pomalu přelévá do svého druhého poločasu. A s ním vrcholí i tipovací soutěž serveru Lidovky.cz, jejíž vítěz obdrží iPad Air. Po základních skupinách k němu má nejblíže Jiří Láska. Hráč s nickem „vanzetta“ vévodí průběžnému pořadí s 250 body.

MS fotbal - tipovačka superfoto foto: Lidovky.cz

„Jsem hravý typ, takže podobných soutěží se účastním rád a s chutí. Tedy samozřejmě pokud mi to čas dovolí,“ říká průběžný vítěz, který už dvanáctkrát trefil přesný výsledek jednotlivých zápasů.

Sledujete pravidelně, jak si v konkurenci ostatních tipujících vedete?
Musím říct, že poslední dobou dost často. Dříve tomu tak nebylo. Ale jakmile jsem se začal objevovat na předních příčkách, tak žebříček kontroluji více než dříve. Člověk má samozřejmě hned jinou motivaci.

Tipovačka Lidovky.cz

Zaregistrujte se do soutěže a vyhrajte iPad Air.

Více ZDE.

Střílíte výsledky od boku, nebo pečlivě sledujete formu všech zúčastněných týmů?
Přiznám se, že první zápasy jsem natipoval hned během pěti minut. Jinak fotbal hodně sleduji. Pravidelně čtu různé prognózy a články týkající se šampionátu, takže svůj názor na to mám. Ve statistikách vyloženě neležím, ale průběh utkání mě zajímá.

Jakému z celků patří vaše sympatie?
Líbí se mi jihoamerické země. Takže držím palce hlavně Chile a Kolumbii.

A co Brazílie? Vždy jste zatím „Kanárkům“ ve svých tipech věřil.
Vzhledem k tomu, že jsou doma a mají v sestavě Neymara, tak favorité na titul určitě jsou. Ale jestli to potvrdí? To opravdu těžko říct. Osobně mě ale rozhodně nepřesvědčili. Uvidíme teď, to teprve jde o všechno.

Jak moc vám kartami zamíchalo vyřazení úřadujících mistrů světa ze Španělska?
Štve mě to, protože jsem je měl jako jeden z týmů na prvních třech místech a určitě kvůli tomu ztratím body. Je to překvapivé, jak dopadli. Zřejmě nikdo to asi nečekal. I když na jednu stranu si po nevýrazných výkonech nezasloužili postoupit.

Se šampionátem se rozloučila také Itálie, která v klíčovém zápase prohrála s Uruguayí 0:1 - přesně jak jste tipoval. Evropané vás tedy ve výkonech neutvrdili?
Přijde mi, že Uruguay hraje výborně takticky a když potřebuje, tak v pravou chvíli dokáže zabrat. Itálové působili nevyrovnaně, proto jsem jim nevěřil.

Zato Uruguay přišla o „kanibala“ Suáreze.
No, to je blázen (smích). Jsou tam emoce, každý ty zápasy prožívá. Ale tohle byl opravdu extrém. K tomu všemu to neudělal poprvé... Jinak ho považuji za skvělého fotbalistu, jenže v tomhle směru je šílenec.

Autor: