Středa 29. května 2024, svátek má Maxmilián, Maxim
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Baník bude trénovat Koubek

Sport

  13:41
OSTRAVA - Fotbalistů ostravského Baníku se zanedlouho ujme sedmapadesátiletý Miroslav Koubek, současný trenér druholigové Čáslavi. Tvrdí to důvěryhodný zdroj přímo z ostravského klubového vedení.

Zklamaní fotbalisté Baníku. foto: ČTK

Informaci přinesl server Idnes.cz. Stejný zdroj zároveň vyvrací spekulace o dalších případných adeptech na trenérský post na Bazalech.

Ve hře už nejsou slovenský kouč a bývalý federální reprezentant Ladislav Pecko, který letos dovedl ke slovenskému titulu bratislavský Slovan, v úvahu nepřipadá jak Dušan Uhrin starší, tak ani současný vítkovický trenér Vlastimil Palička.

Klub údajně již jednal s trenérem Uhrinem ml., ale ten se nakonec vrátil do Mladé Boleslavi. Na Bazalech rovněž přiznali neúspěšné jednání s českým koučem prešovského mužstva Romanem Pivarníkem.

Manažer a trenér v jedné osobě Lička se v minulých dnech nechal slyšet, že klub už nového trenéra má, a že ho představí po posledním ligovém kole. V tom hraje Ostrava na Kladně, tedy proti soupeři, který právě Koubek v soutěžním ročníku 2006/07 dovedl coby nováčka na konečné jedenácté místo.

"Dokončujeme příchod nového trenéra na Bazaly. Jsme těsně před dohodou," řekl tuto středu Lička novinářům. Ten zároveň naznačil, že Ostravské vedení už s nastupujícím koučem projednává složení mužstva. "Obměna kádru už bude na novém trenérovi," uvedl Lička.

Idnes již oslovil i samotného Koubka: "Nepotvrzuji. Ostravští si svého nového trenéra musí představit sami," poznamenal pouze.

Autor: