Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Baroš na podzim dohrál. Trápí ho stehenní sval

Sport

  14:55
ISTANBUL - Pro českého fotbalového reprezentanta Milana Baroše zřejmě podzimní sezona skončila. Útočník Galatasaraye Istanbul má nadále problémy s trhlinou v zadním stehenním svalu a podle tureckých médií si léčba vyžádá další měsíc.

Milan Baroš. foto: www.galatasaray.org

Podzimní sezona přitom pro Galatasaray skončí 19. prosince duelem proti Konyasporu. Baroš tak zřejmě zasáhne až do jarních bojů, které začnou 21. ledna.

Baroš se zranil v polovině října v duelu s Ankaragücü, v němž vstřelil dva góly, následně si však obnovil zranění, kvůli kterému přišel o tři týdny. V posledních dnech se připravoval na návrat na hřiště, ovšem při trénincích ho sval stále bolel. Proto se rozhodlo o další léčbě a odkladu jeho návratu, aby neriskoval další zranění.

Baroše trápí zranění dlouho
Podle tureckých médií existuje i možnost, že se Baroš odjede léčit do Česka, aby se na něj podívali místní specialisti.

Zdravotní problémy Baroše provázely po celý poslední rok. Kvůli zlomenině v nártu přišel o velkou část jarní sezony a vinou potíží s achillovkou také o většinu přípravy na další ročník.

V září se sice po téměř roční pauze vrátil i do národního týmu v kvalifikačním utkání s Litvou, ale na konci měsíce si poranil zadní stehenní sval a přišel o reprezentační sraz a zápasy se Skotskem a Lichtenštejnskem.

Autoři: ,