Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Bolelo to, kopali nás dost. Ale jsme nadšení, hlásil kapitán Bořil po postupu Slavie

Jan Bořil v odvetě EL na hřišti Rangers foto: Reuters

Pokopaný, vyšťavený, ale šťastný. Aby ne, vždyť kapitán slávistických fotbalistů Jan Bořil asistencí na první gól Olayinky nasměroval svůj tým k postupu do čtvrtfinále Evropské ligy. „To piluju každej trénink, mám lepší levačku než pravačku,“ popisoval se smíchem svůj centr po vítězství 2:0 nad Rangers.
  0:17

Slávisté věděli, že v Ibrox Parku po domácí remíze 1:1 musejí dát gól. A díky Bořilově přispění se jim to povedlo velmi brzy.

Už ve čtrnácté minutě netradičně levačkou našel Petera Olayinku, jenž hlavou otevřel skóre.

„Já pravačkou moc centrovat neumím,“ smál se Bořil před kamerami České televize. „Když nevíš, co s míčem, kopni to dopředu,“ popsal vesele své krédo. „A Olí to krásně trefil, zaplaťpánbůh.“

Slávisté slaví postup do čtvrtfinále EL
Slávisté slaví postup do čtvrtfinále EL

Slavia přidala zásluhou Stancia ještě pojišťující druhou branku a postoupila do čtvrtfinále Evropské ligy znovu po dvou letech; po Leicesteru vyřadila další zvučné jméno. A může už vyhlížet protivníka pro čtvrtfinále, kterého se dozví při losu v pátek po poledni.

„Je to krásnej pocit, jsem nadšenej,“ popisoval Bořil. „Od začátku jsme do toho šli s tím, že chceme postoupit za každou cenu, a bylo vidět, jak za tím jdeme. Dost to bolelo, kopali nás dost, bylo to nepříjemné, ale ustáli jsme to a zaslouženě postupujeme.“

Slávistický bek nakousl nebývalou tvrdost duelu, který Rangers dohrávali oslabení o dva muže. Nejdřív viděl červenou kartu za hrozivý zákrok na Ondřeje Koláře střídající Kemar Roofe, potom ještě stoper Leon Balogun.

Osmifinálová odveta byla plná faulů, zákeřností, provokací...

„Od začátku jsme cítili, že po nás půjdou. Taky dost padali, některé fauly vůbec nebyly,“ poznamenal Bořil. „Druhý poločas byl ještě vyhecovanější, ale dobře jsme se s tím popasovali a zaslouženě vyhráli,“ zopakoval.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!