Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Budoucnost Ligy mistrů v ČT? Bude jen ve středu

Sport

  11:53
PRAHA - Česká televize ve středu získala práva na středeční zápasy fotbalové Ligy mistrů od příští sezony až do roku 2015. Součástí balíčku jsou i sestřihy ze všech střetnutí dne. Co bude následovat, když se do nejprestižnější klubové soutěže v Evropě znovu probojuje český klub, ale bude hrát už v úterý?

Pokud budou fotbalisté Barcelony hrát Ligu mistrů v úterý, čeští fanoušci je v příštích letech na ČT neuvidí foto: ČTK

"Diváci v takovém případě zřejmě najdou zápas u konkurence," odtušil pro LN šéf ČT4 Jiří Ponikelský s tím, že veřejnoprávní televize nebude o zisk práv na úterní utkání usilovat.

Veřejnoprávní stanice má zájem i o prodloužení práv na Evropskou ligu, kde se české kluby představují mnohem častěji než ve slavnější soutěži, ale proces prodeje práv teprve probíhá. "Ani nevíme, které české televizní stanice se přihlásily a s jakou nabídkou, proto je ještě brzy něco předjímat," uvedl Ponikelský.

Stále také hrozí, že čeští fanoušci budou muset kvůli přímým přenosům ze zápasů Rosického a spol. na mistrovství Evropy přepínat příští rok na zahraniční programy. Suma převyšující 100 milionů korun je nejen pro ČT nepřípustná. "Za takových podmínek nemáme zájem. Stále je reálnější varianta, že práva na šampionát nekoupíme," pravil Ponikelský.