Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Burnley po první výhře v lize opustilo pásmo sestupu, Southampton přišel o vedení

Southampton neudržel vedení foto: ČTK

Londýn - Fotbalisté Burnley poprvé v tomto ročníku anglické ligy vyhráli. Po domácím vítězství 1:0 nad Crystal Palace opustili sestupové pásmo a v tabulce jim patří sedmnácté místo. Český reprezentační útočník Matěj Vydra do zápasu nezasáhl, zůstal na lavičce vítězného mužstva.
  23:10

Anglická fotbalová liga - 9. kolo:

Burnley - Crystal Palace 1:0 (8. Wood),

Wolverhampton - Southampton 1:1 (75. Neto - 58. Walcott).

Utkání rozhodl už v osmé minutě gól Novozélanďana Chrise Wooda, který se ocitl sám před brankářem londýnského celku a zblízka ho s přehledem překonal. Hosté měli několik šancí na vyrovnání, jenže radost jim pokaždé překazil výtečný zákrok gólmana Nicka Popea.

Burnley dalo v osmi ligových zápasech jen čtyři góly, dosavadní dva body získalo za bezbrankové remízy. Doma tým skóroval v sezoně poprvé.

Southampton měl nakročeno na třetí místo tabulky, ale na hřišti Wolverhamptonu neudržel vedení a po remíze 1:1 zůstal pátý. Domácí vyrovnali v 75. minutě, na gól Thea Walcotta odpověděl střídající Pedro Neto, člen početné portugalské kolonie v týmu Wolves. Bývalý anglický reprezentant Walcott skóroval poprvé za Southampton od říjnového návratu do klubu po 15 letech.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...