Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Čech: Letošní vrchol se pro Chelsea posouvá

Sport

  14:22
LONDÝN - Fotbalový brankář Petr Čech prohrál s Chelsea první ze dvou velkých bitev o vítěznou trofej proti Manchesteru United. Londýňané v posledním kole Premier League na vysněný titul nedosáhli, a pro českého gólmana tak přijde vyvrcholení sezony až 21. května, kdy se v Moskvě uskuteční finále Ligy mistrů.

Pomerančový Čech. foto: AFP


Čechovy myšlenky po prohraném závěru ligy směřovaly k nejprestižnější klubové soutěži světa. "Vrchol sezony se pro nás tím, že jsme nezískali titul, posouvá. Chceme se na finále Ligy mistrů co nejlépe připravit. Nyní máme dva dny volna, ale po nich budeme normálně trénovat. Do Moskvy bychom se měli přesunout příští pondělí," prohlásil český brankář na svých internetových stránkách.


Chelsea potřebovala před posledním kolem Premier League zvítězit nad Boltonem a doufat, že Manchester zaváhá ve Wiganu. "Rudí ďáblové" však udeřili už do pauzy z penalty. "O poločase jsme věděli, že Manchester vede 1:0, ale i tak jsme se hlavně soustředili na svůj výkon, na to, abychom Bolton porazili. A přitom jsme doufali, že se ještě s výsledkem ve Wiganu může něco stát," přiblížil Čech.

V průběhu druhé půle přidal Manchester druhý gól a Čech tušil, že o titulu je rozhodnuto. "Bylo to poznat podle reakcí našich fanoušků v hledišti. Manchester svoje utkání zvládnul, vyhrál, takže si titul zaslouží," uvedl gólman české reprezentace, který poprvé nastoupil v novém oranžovém dresu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!