Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Čech: Mrzet mě to bude dlouho

Sport

  9:00
ŽENEVA - Zlomení čeští fotbalisté jen těžko hledali slova poté, co se dnes po šokujícím průběhu utkání s Tureckem a následné prohře 2:3 rozloučili s mistrovstvím Evropy. Reprezentanti prý prožívají jedny z nejhorších okamžiků v kariéře, ale po dnešním fatálním kolapsu připustili, že závěrečnou čtvrthodinu, v níž třikrát inkasovali a přišli o dvoubrankové vedení, absolutně nezvládli.

Čech neudržel míč a Turci vyrovnali. foto: AFP


"Bohužel, fotbal dokáže být někdy i takový. Mrzet mě to bude dlouho, mě asi o to víc, protože ten zápas zřejmě rozhodla moje chyba," řekl novinářům brankář Petr Čech, jehož zaváhání předcházelo turecké vyrovnávací brance v 88. minutě utkání. "Myslel jsem, že míč normálně chytím, pak jsem to chtěl vyboxovat, ale nakonec byl ten míč příliš daleko a bohužel spadl přímo před
Nihata," popsal Čech svůj kiks, po němž Turci ještě dokonali obrat další trefou Nihata v poslední minutě. "Je to velká škoda. I proto, že tenhle tým měl na to, abychom třeba ve čtvrtfinále hráli vyrovnaně s Chorvaty," litoval Čech.


Kapitán Tomáš Ujfaluši si také nedokázal vysvětlit, proč mužstvo v úplném závěru "darovalo" Turkům čtvrtfinálovou vstupenku. "Máme dost zkušený tým na to, abychom takový závěr zvládli. O to větší škoda je, že jsme takovou šanci propásli. Je to obrovské zklamání, protože jsem pořád věřil, že na postup máme. Ale posledních 20 minut jsme nezvládli. Vůbec jsme neudrželi míč a to asi rozhodlo," posteskl si Ujfaluši.

Autor: