Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Čech: Rozhodující bude finále vyhrát

Sport

  12:44
LONDÝN - I přes velkou chybu v závěru prodloužení dokázal český brankář Petr Čech postoupit s fotbalisty Chelsea do finále Ligy mistrů, když v semifinále vyřadili Liverpool. Stal se teprve šestým Čechem, který si finále nejprestižnější klubové soutěže zahraje. Čech to považuje za úspěch, ale celá snaha by podle něj vyšla vniveč, pokud by Chelsea ve finále s Manchesterem United prohrála.

Petr Čech si diriguje obranu. foto: ČTK


"Finále Ligy mistrů sice je úspěch, ovšem rozhodující bude finále vyhrát. Je totiž jedno, jestli se prohraje ve čtvrtfinále, semifinále nebo finále. Jediné, co má význam, je získat trofej. Na konci kariéry se počítají jen vítězství," řekl Čech na dnešní telefonické tiskové konferenci.


Chelsea se do finále Ligy mistrů dostala díky vítězství 3:2 po prodloužení v semifinálové odvetě s Liverpoolem. Po normální hrací době byl stav 1:1, tedy stejně jako v úvodním zápase. V prodloužení se Chelsea dostala díky penaltě Lamparda a trefě Drogby do vedení 3:1, ovšem v závěru ještě zápas zdramatizoval hostující Babel, když dalekonosnou střelou zaskočil Čecha, který si srazil míč do branky. 


"Nepomohl mi míč, ale na to se nechci vymlouvat. Mojí chybou bylo, že když mi míč zahnul doprava, tak jsem se rozhodl pro zákrok oběma rukama. Kdybych tam šel jen jednou, tak bych dosáhl dál a míč vyrazil mimo. Takhle jsem to vyrazil jen kousek a stále to šlo do brány," komentoval Čech své zaváhání.


Přestože dal Liverpoolu ještě šanci na zvrat, o postup se již nebál.
"Uklidnilo mě, když jsem se podíval na hodiny. Do konce zbývaly tři minuty a bylo připravené střídání, tak jsem věřil, že to již přežijeme a nějak to doplácáme," dodala česká reprezentační jednička.

Autor:

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč