Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Čechům prý bude na Euru scházet síla

Sport

  17:37
VÍDEŇ - O výsledcích během nadcházejícího fotbalového mistrovství Evropy v Rakousku a Švýcarsku nebudou rozhodovat jen výkony hráčů na hřišti, ale i barva dresu.

Oficiální míč Eura a maskoti, Trix a Flix foto: AFP

Tvrdí to alespoň Rakušanka Hanni Reichlinová-Meldeggová, která se věnuje terapii pomocí barev. Červená, bílá a modrá, které používá česká reprezentace, podle ní přinášejí energii, bojovnost a zároveň klid, při jejich kombinaci prý ale bude českým hráčům scházet síla.

Čechům by proto doporučila vyměnit modré stulpny za červené, aby barevně ladily s tričkem. Červená na stulpnách podle ní dodává nohám energii. Červená prý dodává sílu a chuť útočit, modrá krotí temperament, černá naopak nevyzařuje žádnou životní energii.

 V případě Švýcarů, kteří používají kombinaci červeného trička, bílých trenýrek a červených stulpen, bude podle Reichlinové-Meldeggové červené triko pozitivně působit na jejich temperament. "Bílé trenýrky ale nechávají otevřené, jak se budou prosazovat," konstatovala,

Červenozelenou kombinaci dresů Portugalců považuje za velmi dobrou. Obě barvy se podle ní doplňují a jejich nositelům přinášejí energii a svěžest. Zda se to potvrdí, poznají čeští fotbalisté 11. června.

Výhrady má naopak k celočerveným dresům Turecka, s nímž Česká reprezentace sehraje svůj poslední zápas v základní skupině 15. června. "Při takovém množství červené by mohli nad svou silou ztratit kontrolu," míní Rakušanka. Turkům proto doporučuje zařadit mezi reprezentační barvy zelenou nebo alespoň k ochlazení nosit pod dresem zelené spodky.  

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!