Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Češi vylepšují své slabiny

Sport

  10:10
SEEFELD - Když v sobotu čeští fotbalisté opouštěli basilejský stadion, slibovali, že proti Portugalsku předvedou lepší výkon než v utkání se Švýcarskem.

Naši dlouhovlasí módemani, Jankulovski, Ujfaluši a Baroš foto: ČTK

Včera na tom začali pracovat a na začátku těžké mise hýřili sebevědomím. "Nesmíme dělat závěry z jednoho utkání, několikrát jsme dokázali, že umíme hrát i ofenzivně,“ tvrdí David Jarolím.

 Úkol je jasný: zlepšit přechod do útoku, což byla největší slabina českého týmu v prvním utkání. "Je to o pohybu, nesmíme ztrácet lehké přihrávky jako proti Švýcarům, kterými jsme se sami dostali pod tlak. To musíme zlepšit,“ plánuje Stanislav Vlček.

"Musíme lépe podržet míč a lépe doplňovat Kollera na hrotu, aby měl kolem sebe víc hráčů, pro které by sklepával míče,“ souhlasí Libor Sionko.  "Proti Švýcarům jsme museli hodně bránit, ale v útoku dokážeme hrát lépe. My to umíme, jen to musíme předvést i v utkání,“ slibuje Jarolím.

 Přestože si Brückner po úvodním utkání pochvaloval hru záložní řady, teď zřejmě přemýšlí, jak ji poskládat jinak. Do základní sestavy by se však na úkor Jarolíma mohl tentokrát dostat Marek Matějovský. "Vždy jsem říkal, že trenér Brückner má šťastnou ruku na sestavu, tak věřím, že zase vybere tu nejlepší. A jestli v ní budu já, to není podstatné,“ říká neurčitě Matějovský.

Půjde o hodně, vždyť v zítřejším utkání si český tým může zajistit postup do čtvrtfinále. Stačí maličkost – aby Portugalce porazili a Turecko proti Švýcarsku nevyhrálo. Nepůjde totiž jen o klíčové tři body, ale také o vylepšení vlastní reputace, kterou si čeští fotbalisté pošramotili bezkrevným výkonem v prvním utkání.

Autoři: ,