Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Česká republika je fantastická, raději bych hrál proti Nizozemsku, říká dánský trenér

Trenér dánských fotbalistů Kasper Hjulmand foto: Reuters

Kodaň - Trenér dánských fotbalistů Kasper Hjulmand by v sobotním čtvrtfinále mistrovství Evropy v Baku raději hrál s Nizozemskem než s českým týmem. Svěřenci kouče Jaroslava Šilhavého na něj udělali nejen nedělní výhrou 2:0 nad „Oranje“ velký dojem. Seveřané podle něj na turnaji poprvé potkají soupeře, který se jeho týmu vyrovná v intenzitě hry.
  11:08

„Je potřeba si uvědomit, že Česká republika je fantastická. Popravdě raději bych hrál proti Nizozemsku. Česká republika je šíleně dobrý tým,“ citovala dánská média Hjulmanda.

Tomáš Holeš oslavuje úvodní branku osmifinále s Nizozemskem
Osmifinále Euro 2020 Nizozemsko vs. Česko: hráči se radují z výhry.

Upozornil, že Šilhavého výběr na konci března remizoval doma 1:1 ve světové kvalifikaci s lídrem žebříčku reprezentací FIFA Belgií, s níž Dánsko na probíhajícím Euru prohrálo ve skupině 1:2.

Nizozemský trenér: Porážka s Čechy jde na mou zodpovědnost, tuhle lekci musíme akceptovat

„Vzpomeňme si na ten jarní zápas. Česká republika se dokázala vyrovnat Belgii a dokonce ji možná předčila v intenzitě hry. Rozhodně bychom neměli říkat, že je týmem, který musíme porazit. Musíme mít respekt,“ poznamenal Hjulmand.

Jeho svěřenci na turnaji prohráli první dva zápasy skupiny, ale pak porazili Rusko 4:1 a se štěstím postoupili do vyřazovací fáze. V osmifinále rozdrtili Wales 4:0. „Myslím, že jsme zatím dokázali vyhrávat v intenzitě hry, dokázali jsme týmy uštvat. Teď se poprvé na šampionátu utkáme s týmem, který se nám v intenzitě vyrovná,“ poznamenal Hjulmand.

„Bude nesmírně důležité dobře kombinovat s míčem. Nebudeme moci pořád jen běhat a sprintovat. Musíme v tom zápase najít správný rytmus,“ dodal devětačtyřicetiletý kouč.

Autor: