Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Chyba s hymnou stála místo mluvčího

Sport

  14:11aktualizováno  16:08
PRAHA - Tiskový mluvčí Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) Václav Tichý dnes rezignoval na svoji funkci, poté co převzal zodpovědnost za faux pas kolem úterního přípravného utkání české reprezentace s Litvou.

Zápas s Litvou měl nepříjemný úvod. foto: Lidové noviny

V něm svaz v oficiálním programu zaměnil vlajku a fotografii hostujícího mužstva s Lotyšskem a před utkáním na stadionu visela litevská zástava obráceně a omylem zazněla i lotyšská hymna, což hosté nesli se značnou nelibostí.

Tohle není hymna Litvy

Vedení svazu propustilo i Tichého zástupce Milana Bartůňka, někdejší ligový rozhodčí a současný pracovník oddělení logistiky Miroslav Liba byl zase potrestán finanční pokutou. "Byly vyvozeny důsledky vůči pracovníkům sekretariátu, kteří tyto neomluvitelné chyby způsobili," uvádí se v tiskové zprávě. ČMFS se dnes zároveň oficiální cestou omluvil Litevskému fotbalovému svazu, stejně jako velvyslanectví Litvy v Praze. Svaz prý "rovněž v nejkratší době zpřísní vnitřní kontrolní mechanismy, aby se v budoucnu podobná pochybení neopakovala."

Litevské velvyslanectví potvrdilo, že omluvu české strany obdrželo. "Omluvu jsme přijali," řekl ambasador Litvy v ČR Osvaldas Čiukšys. Podle něj Litva bere úterní incident s humorem. Diplomat zároveň českému národnímu týmu na nadcházejícím evropském fotbalovém šampionátu popřál hodně úspěchů.

Autor:

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...