Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Ujfaluši novým kapitánem reprezentace

Sport

  18:13
PRAHA - Fotbalovou reprezentaci povede na mistrovství Evropy jako kapitán Tomáš Ujfaluši, který tak ponese pásku místo zraněného Tomáše Rosického.

Nový kapitán reprezentace Tomáš Ujfaluši foto: ČTK

 Fotbalovou reprezentaci povede na mistrovství Evropy jako kapitán Tomáš Ujfaluši, který tak ponese pásku místo zraněného Tomáše Rosického. Rozhodlo se o tom při dnešní pražské schůzce trenéra Karla Brücknera s nejzkušenějšími hráči národního týmu.

Pro Ujfalušiho, který už dříve vykonával společně s brankářem Petrem Čechem funkci Rosického zástupce, nebude sledovaná role novinkou. Místo Rosického plnil Ujfaluši funkci kapitána třeba v březnovém přípravném duelu v Dánsku.

Právě mezi Ujfalušim a Čechem se rozhodovalo, kdo bude Rosického nástupcem. Hovořilo se o tom, že by se oba hráči v zápasech s páskou na rukávu střídali, ale dnes dopoledne taková možnost padla. 

Ujfaluši se stane sedmým kapitánem v samostatné historii české reprezentace, byť jde pouze o záskok za Rosického. Úplně prvním byl Václav Němeček, pak následovali Miroslav Kadlec, Jiří Němec, Pavel Nedvěd, Galásek a Rosický. Pod Brücknerem se vystřídali poslední tři jmenovaní a nyní Ujfaluši.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!