130 let
Nový kapitán reprezentace Tomáš Ujfaluši

Nový kapitán reprezentace Tomáš Ujfaluši | foto: ČTK

Ujfaluši novým kapitánem reprezentace

Sport
  •   18:13
PRAHA - Fotbalovou reprezentaci povede na mistrovství Evropy jako kapitán Tomáš Ujfaluši, který tak ponese pásku místo zraněného Tomáše Rosického.

 Fotbalovou reprezentaci povede na mistrovství Evropy jako kapitán Tomáš Ujfaluši, který tak ponese pásku místo zraněného Tomáše Rosického. Rozhodlo se o tom při dnešní pražské schůzce trenéra Karla Brücknera s nejzkušenějšími hráči národního týmu.

Pro Ujfalušiho, který už dříve vykonával společně s brankářem Petrem Čechem funkci Rosického zástupce, nebude sledovaná role novinkou. Místo Rosického plnil Ujfaluši funkci kapitána třeba v březnovém přípravném duelu v Dánsku.

Právě mezi Ujfalušim a Čechem se rozhodovalo, kdo bude Rosického nástupcem. Hovořilo se o tom, že by se oba hráči v zápasech s páskou na rukávu střídali, ale dnes dopoledne taková možnost padla. 

Ujfaluši se stane sedmým kapitánem v samostatné historii české reprezentace, byť jde pouze o záskok za Rosického. Úplně prvním byl Václav Němeček, pak následovali Miroslav Kadlec, Jiří Němec, Pavel Nedvěd, Galásek a Rosický. Pod Brücknerem se vystřídali poslední tři jmenovaní a nyní Ujfaluši.

Autor: ČTK