Středa 29. května 2024, svátek má Maxmilián, Maxim
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Další likvidační zákrok na brankáře v Anglii

Sport

  23:36aktualizováno  13. listopadu 1:03
LONDÝN - Pomalu se z toho stává kruté pravidlo. V dnešním utkání 4. kola Carling Cupu mezi Tottenhamem a Liverpoolem byl ošklivě zraněn brankář domácích Heurelho Gomes. Viník - hostující záložník Degen - neviděl z ruky hlavního rozhodčího ani žlutou kartu.

Radost fotbalistů Tottenhamu. foto: skysports.com

Co se vlastně stalo? Běží 68. minuta zápasu, když si do vápna domácích nabíhá zprava Degen. K míči se ale dostává dříve skluzem vyběhnuvší brankář Gomes. Hostující záložník jako by se chtěl přesvědčit. A tak dokončuje pohyb své pravé nohy.

Výsledek? Jeho kopačka se projde obličejem brazilského brankáře a koleno jej navíc trefí do spánku. Gólman zůstává ležet bez hnutí na boku na trávníku. Stejně nehybný je i při následném ošetřování a odnášení na nosítkách. Televize pouští opakovaný záběr pouze jednou.

Čekali byste od hostujícího hráče nějakou lítost? Chyba lávky, když na něj zamíří kamera, v klidu kráčí s úsměvem na tváři k půlící čáře. O stavu brankáře vás budeme informovat. Zatím se ví pouze to, že nebyl v bezvědomí, čeká jej export do nemocnice a v obličeji se měla objevit krev. Vy se můžete na video podívat ZDE.

Ještě v živé paměti mají fanoušci krvavou tvář dánského brankáře Sörensena ze Stoke, nebo zranění Petra Čecha. Případů zraněných brankářů v poslední době je více. To skutečně musí některé z brankářů zabít, aby se s tím začalo něco dělat? Tak jak se již před více než rokem vyjádřil Jens Lehmann, toho času gólman Arsenalu.

Novinářská povinnost na konec. Tottenham pokračuje ve spanilé jízdě, Liverpool vyřídil 4:2, když 3:0 vedl již do poločasu. Rovným dílem se o branky vítězů postarali Pavlučenko a Campbell.

Vypadl také druhý tým z vedoucího dua Premier League Chelsea. Ta na penalty prohrála s Burnley. V brance poražených nebyl odpočívající Petr Čech.

Autoři:

7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství
7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství

Hladina hormonů v těle se v průběhu těhotenství mění stejně jako chutě a jídelníček. Mnoho těhotných také trápí časté nevolnosti. Následkem toho...