Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Sport

Další průšvih FAČR? Kvůli zakázce na dezinfekci šaten je vyšetřována policií

ilustrační snímek foto:  Michal Šula, MAFRA

Praha - Fotbalovou asociaci ČR bude kvůli podezřelé zakázce na dezinfekci šaten za téměř deset milionů korun vyšetřovat policie. Serveru Seznam Zprávy to potvrdila pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová.
  12:02

FAČR za dezinfekci v 90 klubech zaplatila firmě bývalého ligového fotbalisty Jiřího Tymicha 9,89 milionu korun, přestože byla provedena jen v 41 klubech. Na nesrovnalosti upozornila kontrolní a revizní komise asociace a doporučila předat případ policii nebo státnímu zastupitelství.

Dezinfekční firma provedla v předvečer povolení tréninků dezinfekční práce na...
Dezinfekční firma provedla v předvečer povolení tréninků dezinfekční práce na...

Většina částky se asociaci vrátí, protože s dodavatelem uzavřela dohodu o narovnání. FAČR od Tymichovy firmy dostane zpět 6,79 milionu korun a společnost také uhradí pokutu 2,4 milionu. Za odvedené práce jí tak zbude téměř 700 tisíc korun.

Pro pověst FAČR však jde o další ránu v krátké době. V říjnu totiž skončil ve vazbě kvůli vyšetřování rozsáhlé korupční kauzy vlivný místopředseda Roman Berbr. Po vypuknutí aféry postupně odstoupil ze všech funkcí v asociaci a případ stál funkce v českém fotbale a UEFA i jeho manželku Dagmar Damkovou.

Dosud se aféra týkala druhé a třetí ligy, podle policejních odposlechů však mohly být ovlivňovány i výsledky nejvyšší soutěže. Před červencovým finále domácího poháru mezi Libercem a Spartou (1:2) kontaktoval Berbr sudího Pavla Královce, který byl kvůli tomu minulý týden do konce roku stažen z listiny rozhodčích.

Autor:

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...