Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Sport

Další trable Ronaldinha. Legendární Brazilec může být zapleten do kauzy praní špinavých peněz

Ronaldinho byl zadržen v Paraguayi s falešným pasem. foto: Reuters

Asunción - Kauza bývalého brazilského fotbalisty Ronaldinha, který je ve vazbě v Asunciónu, nabrala nový směr s podezřením na praní špinavých peněz. Vyšetřovatelé začnou prověřovat data z mobilních telefonů někdejšího nejlepšího fotbalisty světa, jeho bratra i manažera Roberta Assise a jejich případné spojení s obchodnicí, na jejíž pozvání údajně přicestovali do Paraguaye.
  19:51

„Může být zapletena do plánu na praní špinavých peněz, a proto musíme prověřit všechny lidi, kteří by s tímto zločinem mohli být spojeni, včetně Ronaldinha,“ řekl státní zástupce Osmar Legal, jenž vyšetřování řídí. „Proto také nekompromisně trváme na tom, že zůstane ve vězení,“ dodal.

Někdejší hráč Barcelony a AC Milán přicestoval 6. března do Paraguaye, a přestože coby brazilský občan nepotřeboval pas, měl u sebe falešné doklady. Od zadržení, před nímž se stihl setkat s obchodnicí Dalií Lópezovou, je za mřížemi, kde může zůstat až půl roku. S žádostí o propuštění na kauci neuspěl.

Ronaldinho byl zadržen v Paraguayi s falešným pasem.
Ronaldinho v dresu AC Milán bojuje o míč s obráncem Juventusu Zdeňkem Grygerou.

„Podle naší hypotézy vyráběli falešné doklady, používali je ke vstupu (do Paraguaye) a následně je chtěli použít na nějaké obchodní účely nebo investice, které nejsou legální,“ řekl Legal. Ronaldinho ani jeho bratr zatím na otázku, co s falešnými pasy chtěli dělat, neodpověděli.

Autor:

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč