Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Dám ti facku, vyhrožoval bývalý kouč Man United reportérce. Pak se jí omluvil

Sport

  15:00
LONDÝN - Trenér fotbalistů Sunderlandu David Moyes si zadělal na problém, když reportérce BBC Vicki Sparksové vyhrožoval fackou. Reagoval tak podrážděně na dotaz ohledně obav o svou pozici po bezbrankové remíze s Burnley v anglické lize.

David Moyes nebyl k reportérce příliš taktní. foto: Reuters

Šlágr mezi Arsenalem a Manchesterem City skončil remízou 2:2

Bývalý kouč anglické reprezentace se však reportérce následně omluvil a ta omluvu přijala.

Sparksová se Moyese po utkání zeptala, zda byl pod větším tlakem kvůli přítomnosti majitele klubu Ellise Shorta přímo na stadionu. Trenér odvětil, že vůbec, a následně rozhovor ukončil. Pak se ale na reportérku otočil a nepříjemnou otázku jí vytkl.

„Na konci jste byla příliš dotěrná, takže si dávejte pozor. Můžete dostat facku, i když jste žena. Příště by mohla přiletět,“ prohlásil Moyes ve chvíli, kdy byla kamera stále zapnutá a nahrávala zvuk.

Reportérka si nehodlala na trenérovo chování stěžovat, naopak se incidentu smála. Moyes navíc krátce nato Sparksové sám zatelefonoval a za výbuch se omluvil s tím, že svá slova vyřkl s horkou hlavou a hluboce jich lituje.

Trenér fotbalistů Manchesteru United David Moyes a Nemanja Vidič
Trenér fotbalistů Evertonu David Moyes (vpravo) a Jamie Carragher z Liverpoolu

„Pan Moyes se omluvil naší reportérce a ta omluvu přijala,“ potvrdil mluvčí BBC.

Incident však vyvolal v Británii silnou reakci a po Moyesově potrestání volá i stínová ministryně sportu Rosena Allin-Khanová. „David Moyes nemůže používat takové sexistické hrozby. Asociace se proti tomu musí okamžitě vymezit,“ napsala na twitter.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...