Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Alves si měsíc po rozsudku požádal o dočasné propuštění z vězení

Dani Alves na udílení cen Earthshot (Londýn, 17. října 2021) foto: AP

Téměř měsíc po odsouzení k trestu odnětí svobody na čtyři a půl roku za sexuální napadení si fotbalista Dani Alves požádal o dočasné propuštění z vězení. Při slyšení v Barceloně před soudem čtyřicetiletý Brazilec ujistil, že se nepokusí utéct. Novinářům to řekla Alvesova právnička.
  14:49aktualizováno  15:25

Alves byl obviněn, že předloni v prosinci v barcelonském nočním klubu sexuálně napadl ženu. Vinu opakovaně popřel, podle něj s pohlavním stykem souhlasila. Předtím ale majitel více než čtyř desítek trofejí, vítěz Copy América či olympijského turnaje dlouho tvrdil, že ženu vůbec nezná. Svoji verzi událostí několikrát změnil.

U soudu mimo jiné řekl, že žena ho při tanci v klubu sváděla a dobrovolně s ním poté šla na toaletu, kde spolu měli sex se vzájemným souhlasem. Původní popření styku vysvětlil Alves snahou zachránit své manželství.

Třiadvacetiletá žena svědčila u soudu zpoza zástěny a se zkresleným zvukem, aby byla zachována její anonymita. Prokuratura pro Alvese požadovala devítiletý trest, právníci žalující strany dokonce dvanáct let.

Bývalý obránce Barcelony, Paris St. Germain, Juventusu Turín nebo FC Sevilla požádal o propuštění do doby, než se rozhodne o jeho odvolání proti únorovému verdiktu. Hráčovi právníci nabídli složení kauce ve výši 50.000 eur, případně jako záruku navrhli odevzdání obou pasů, které fotbalista vlastní. Argumentovali také tím, že Alves si už čtvrtinu trestu odpykal, protože byl od ledna 2023 ve vyšetřovací vazbě.

Právnička oběti se postavila proti Alvesově žádosti. „Je jasné, že existuje riziko útěku,“ prohlásila.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...