Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

DC Comics si opět stěžují na Valencii kvůli netopýřímu logu

Sport

  9:20
Valencie - Společnost DC Comics, jež vlastní práva na postavu Batmana, si opět stěžuje na fotbalovou Valencii kvůli jejímu netopýřímu logu. Podle Američanů se současná verze klubového znaku až příliš blíží logu známé komiksové postavy.

Loga. foto: Ecestaticos

Netopýra Valencie přijala do znaku už v roce 1922, tři roky po svého založení, neboť tento létající savec je již několik století těsně spojen jak s městem, tak celým regionem. Batman se poprvé objevil až v roce 1939, nicméně i tak si jeho vlastníci znovu na Valencii stěžují. Poprvé tak učinili v roce 2013 kvůli podobě loga na módní kolekci.

RECENZE: Aquaman. Kouzlo osobnosti dělá zázraky i pod vodou

Aktuální stížnost k Úřadu Evropské unie pro duševní vlastnictví (EUIPO) podali zástupci DC Comics kvůli speciálnímu logu k letošnímu stoletému výročí. Klub v něm opustil své tradiční červené a žluté pruhy a využívá pouze zlatou a černou barvu, čímž se blíží k batmanovskému designu.

Mluvčí Valencie jakékoli nároky DC Comics důrazně odmítl. „Nepřestaneme používat netopýra jen proto, že to DC Comics říkají. Na světě není žádná komerční značka, která má exkluzivní práva na netopýra. Když tento klub hrál s netopýrem na znaku, tak ještě v Americe lovili bizony,“ uvedl.

Autor: