Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Debut jako ze sna. Suárez pomohl k výhře 6:1, za Atlético dal dva góly. Barcelona zvítězila 4:0

Luis Suárez foto: Reuters

Madrid - Fotbalisté Barcelony zvládli premiéru pod vedením trenéra Ronalda Koemana a vykročili do nové sezony španělské ligy jednoznačným vítězstvím 4:0 nad Villarrealem. Útočník Luis Suárez dal dva góly za Atlético Madrid hned při svém debutu po přestupu z katalánského velkoklubu. Jeho nový tým i díky tomu deklasoval dosud stoprocentní Granadu 6:1. Český brankář Sevilly Tomáš Vaclík sledoval jen z lavičky náhradníků vítězství svého týmu 3:1 nad Cádizem.
  21:31

V základní sestavě Barcelony nechyběl s kapitánskou páskou Lionel Messi, který po konci minulé sezony vyjádřil přání klub opustit. Hlavní postavou zápasu byl ale sedmnáctiletý útočník Ansu Fati, který dal první dva góly a ještě vybojoval pokutový kop. Ten proměnil i s trochou štěstí Messi, brankář Sergio Asenjo vystihl směr střely a na míč si sáhnul, vytěsnit ho ale nedokázal. Hvězdný Argentinec se stal čtvrtým hráčem v historii, který skóroval v 17 sezonách La Ligy v řadě.

Luis Suárez
Luis Suárez

Katalánci přidali čtvrtý gól ještě před pauzou, Messiho centr si do vlastní sítě srazil obránce Pau Torres. Barcelona neprohrála se „Žlutou ponorkou“ už 25 soutěžních utkání.

Španělská fotbalová liga - 3. kolo:

Pamplona - Levante 1:3 (38. Torres - 41. Melero, 77. Roger, 81. Morales),

Eibar - Bilbao 1:2 (48. Kike - 40. a 87. U. López),

Atlético Madrid - Granada 6:1 (85. a 90.+4 Suárez, 9. Costa, 47. Correa, 65. Joao Felix, 72. Llorente - 87. Molina),

Cádiz - FC Sevilla 1:3 (48. S. Sánchez - 65. De Jong, 90. El Haddadi, 90.+6 Rakitič),

Valladolid - Vigo 1:1 (66. Guardiola z pen. - 44. Aspas),

FC Barcelona - Villarreal 4:0 (15. a 19. Fati, 35. Messi z pen., 45. vlastní Torres).

Suárez přišel na hřiště za stavu 3:0 v 70. minutě, kdy vystřídal na hrotu útoku střelce jedné z branek Diega Costu. Už o dvě minuty později nahrál na gól Marcosi Llorentemu, v 85. minutě si naskočil na přetažený centr a z těžké pozice poslal hlavou míč ke vzdálenější tyči. V nastaveném čase pak uruguayský kanonýr nastřelil tyč a míč sám dokázal dorazit do brány.

Suárez se stal prvním hráčem Atlética, který při debutu dvakrát skóroval. Na premiérový zásah čekal přesně čtvrt hodiny, čímž napodobil svůj první start za Liverpool, v němž potřeboval na gól jen o minutu víc.

Sevilla ve svém prvním ligovém zápase v sezoně prohrávala a vyrovnat se povedlo až v 65. minutě střídajícímu Luuku de Jongovi. Od začátku minulé sezony to byl už jeho pátý gól hlavou, žádný hráč La Ligy nemá lepší bilanci. Obrat dokonal v 90. minutě po kolmici za obranu další střídající hráč Munir El Haddadi a pojistku přidal prvním gólem po letním přestupu a návratu do klubu Ivan Rakitič.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!