Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Sparta dostala za ligové a pohárové derby pokutu 170 tisíc, Slavia 140 tisíc

Slávistický záložník Qazim Laci hraje míč před Davidem Zimou ze Slavie. foto:  Michal Sváček, MAFRA

Fotbalová Sparta dostala za výtržnosti fanoušků v ligovém a pohárovém derby pokutu v součtu 170 tisíc korun. Druhý z pražských rivalů Slavia musí zaplatit 140 tisíc korun.
  17:06

Sparťanský kapitán Ladislav Krejčí si za vyloučení ve víkendovém ligovém šlágru v Plzni podle očekávání nezahraje pouze jedno utkání.

Sparta za domácí derby ve 23. ligovém kole (0:0) dostala pokutu 120 tisíc korun, dalších 50 tisíc musí zaplatit za čtvrtfinále MOL Cupu v Edenu, kde její tým zvítězil 3:2 po prodloužení. Slavii komise za ligový šlágr na soupeřově stadionu na Letné vyměřila 40 tisíc, za pohárový zápas na vlastním hřišti pak 100 tisíc korun.

Sparťanští fanoušci během derby proti Slavii.

Slávističtí fanoušci během derby proti Spartě

Sparta dostala vyšší z pokut za to, že fanoušci pyrotechnikou opakovaně způsobili přerušení utkání, nevhodně pokřikovali a vhazovali předměty na hrací plochu. Podobnými prohřešky porušila povinnosti pořadatelského klubu i Slavia v pohárovém derby a komise jí za to udělila stotisícový trest.

Sparťanský kapitán Krejčí dostal podle předpokladů za vyloučení ve šlágru 24. ligového kola v Plzni pouze automatický trest na jedno soutěžní utkání. Letenský obránce musel ze hřiště po dvou žlutých kartách a ani jednu z nich neobdržel za surový či brutální zákrok.

Pokutu 80 tisíc korun musí zaplatit za nevhodné chování fanoušků v domácím duelu s Ostravou zlínský klub. Někteří z příznivců „Ševců“ se dopustili rasistických pokřiků na adresu hostujícího hráče. Baník po stejném utkání dostal pokutu 50 tisíc korun mimo jiné za to, že jeho fanoušci poškodili zařízení stadionu. Dynamo České Budějovice pak musí zaplatit 20 tisíc korun za výtržnosti fanoušků při zápase v Mladé Boleslavi.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...