Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Druhý pozitivní případ u fotbalistů Plzně, nakažený je člen realizačního týmu

Sport

  22:10aktualizováno  22:38
Plzeň - Čtvrteční kolo testů na covid-19 u fotbalistů Plzně odhalilo druhý pozitivní případ, po nejmenovaném hráči tentokrát u člena širšího realizačního týmu. Viktoria další testy na koronavirus podstoupí v pátek brzy ráno, výsledky by měly být známy po poledni. Pokud budou kompletně v pořádku, tak podle Ligové fotbalové asociace Západočeši od 18:00 smějí nastoupit k úvodnímu utkání nové prvoligové sezony doma proti Opavě.

Čtvrteční kolo testů na covid-19 u fotbalistů Plzně odhalilo druhý pozitivní případ u člena širšího realizačního týmu. foto: @fcviktorkaplzen

Start ligy i druhé předkolo LM v ohrožení. U fotbalistů Plzně se objevil koronavirus

Plzeň o prvním nálezu informovala ve středu večer. Druhý pozitivně testovaný člověk, který je bezpříznakový, byl okamžitě izolován od zbytku týmu. U všech plzeňských hráčů i trenérů dopadly čtvrtení testy s negativním výsledkem. 

„Všechny kroky konzultujeme a řídíme se pokyny Krajské hygienické stanice a vzniklou situaci intenzivně řešíme i s vedením LFA. Nechceme absolutně nic podcenit i vzhledem k tomu, že si uvědomujeme velkou míru zodpovědnosti. Výsledky pátečních testů budou klíčové pro vedení soutěže ve věci dalšího rozhodování,“ uvedl tiskový mluvčí Václav Hanzlík pro klubový web.

Na přípravách pátečního zápasu s Opavou se v tuto chvíli nic nemění. „V případě, že páteční testy v klubu FC Viktoria Plzeň budou kompletně v pořádku, odehraje se úvodní duel podle plánu, tedy s výkopem v 18:00 hodin,“ uvedla LFA v tiskové zprávě.

S koronavirem zemřelo v Česku přes 400 lidí. Z hlediska nových případů je na tom nejhůř Plzeň-sever

Plzeň od pátku vstoupí do výjimečně řízené izolace. Kompletní tým bude až do úterního odletu ke středečnímu utkání druhého předkola Ligy mistrů v nizozemském Alkmaaru v hotelu bez rodinných příslušníků. „Sehrání tohoto zápasu je pro nás absolutní prioritou a vše tomu nyní podřídíme,“ prohlásil generální manažer západočeského klubu Adolf Šádek.

Až do začátku tohoto týdne platilo, že v případě pozitivního testu u některého z hráčů musel do dvoutýdenní karantény celý tým. V pondělí se však po jednání rady vlády pro zdravotní rizika pravidla zmírnila. Plošná karanténa při nákaze covidem-19 bude zrušena ve všech sportech na všech úrovních, pokud ostatní členové týmu absolvují testy s negativním výsledkem.

Autor: