Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ewerton bude pokračovat v Ostravě. Slavia mu prodloužila hostování

Ostravský křídelník Ewerton se raduje ze svého gólu proti Karviné. foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Brazilský fotbalista Ewerton bude i na jaře pokračovat v Ostravě. Baník sedmadvacetiletého produktivního hráče získal ze Slavie jen den před utkáním v Českých Budějovicích na hostování do konce sezony s opcí na přestup.
  14:01

Ewerton už v Ostravě na podzim působil a s šesti góly a dvěma asistencemi byl nejproduktivnějším hráčem týmu Pavla Hapala společně s Abdullahim Tankem.

Slavia si hráče ke konci kalendářního roku stáhla zpět s cílem prodat ho do zahraničí, což se ale nakonec nestalo. „Celou dobu jsme avizovali, že o něj máme zájem. Rozhodující jednání proběhlo ve čtvrtek v Praze a jeho výsledkem je, že Ewe zůstává na hostování v Baníku i pro jarní polovinu sezony. Pro nás bylo velmi důležité, že i Ewe v Baníku měl zájem pokračovat, a věříme, že znovu bude tím rozdílovým hráčem jako na podzim,“ uvedl sportovní ředitel Baníku Luděk Mikloško.

Podle Slavie na hráče během zimního přestupního okna přišlo několik nabídek, které ale Ewerton odmítl. A tak se nakonec vrací do Ostravy, se kterou v zimní pauze neabsolvoval jediný trénink. K týmu se připojí až dnes přímo v Českých Budějovicích, kde Baník v sobotu vstoupí do jarní části ligové sezony.

„Já jsem s ním byl celou dobu v pravidelném kontaktu. Víme, jaký to je profík, navíc trénoval se Slavií. Takže nemám pochybnosti, že je na sezonu výborně připraven, a těšíme se na pokračování spolupráce,“ řekl Hapal.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...