Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Favorit na post v Chelsea: Rijkaard

Sport

  12:18aktualizováno  12:43
PRAHA - Zdá se, že včerejší spekulace médií byla špatná. Naopak chladná hlava odborníků se jeví jako správná. Včetně odhadů Sportreport.cz. Největším favoritem na uvolněné křeslo kouče londýnské Chelsea je Nizozemec Frank Rijkaard. Zbývá jediné - aby se oblíbený a úspěšný kouč domluvil s vedením "Blues".

Rijkaard je blízko angažmá v Chelsea. foto: www.skysports.com

To je nejspíše jediné, co může příchod charizmatického muže na Stamford Bridge zhatit. Rijkaard byl na hřišti na lavičce, vždy vůdce, který je ochotný na sebe navalit velkou zodpovědnost. Musí ale cítit důvěru nadřízených a dostat volnou ruku. "Frank je velkým fanouškem Premier League a práce v nejlepší soutěži světa jej velmi láká. Záleží ale na nabídce a strategii případného zájemce. Včetně Chelsea." řekl manažerův agent.

A to může být problém. V Chelsea jak známo vládne mnohdy až "diktátorským" způsobem majitel Roman Abramovič. Pokud by přišel Rijkaard, musel by nejspíše ze svých zásahů do sestavy klubu výrazně slevit. Druhým faktorem, který by jeho příchod mohl zhatit, může být také finanční stránka věci - pokud totiž odvolaný kouč Scolari bude trvat na odstupném, navýší se částka, kterou Chelsea vyplatila svým posledním třem koučům (Mourinho, Grant a teď Scolari), na neskutečných 40 miliónů liber.

Rijkaard získával úspěchy jako hráč s Ajaxem i AC Milán, kde vyhrál jak ligové soutěže, tak také Ligu mistrů. Jako kouč vyhrál s Barcelonou dvakrát španělský titul a Ligu mistrů. Za svůj trenérský vzor považuje jinou fotbalovou legendu země tulipánů - Johana Cruyffa.

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!