Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Poslední Karviná podruhé v sezoně mění trenéra. Jarábek nevydržel ani půl roku

Trenér Karviné Juraj Jarábek v zápasu s Libercem foto: Ota Bartovský, MAFRA

Když na konci září vedení fotbalové Karviné odvolalo Tomáše Hejduška, nastupující slovenský kouč Juraj Jarábek kvůli nové práci předčasně ukončil své angažmá v Černé Hoře. V klubu však nevydržel ani půl roku, klesl s ním na poslední příčku a po sérii neuspokojivých výsledků skončil stejně jako jeho předchůdce.
  19:45aktualizováno  19:46

Spolu s Jarábkem odchází i jeho asistent Branislav Mráz. V sobotním domácím záchranářském duelu proti předposledním Českým Budějovicím povedou tým dosavadní trenéři třetiligové rezervy Marek Bielan s Radimem Grussmannem.

„Tréninkovým procesem byli pověřeni trenéři úspěšného B-týmu, který je lídrem MSFL. Oba už vedli úterní odpolední trénink a budou tým koučovat i v sobotním nesmírně důležitém utkání proti Českým Budějovicím,“ uvedl klub v krátkém prohlášení.

Karviná na jaře ještě nezvítězila, padla v pěti ze šesti zápasů a inkasovala patnáct gólů, vstřelila pouhé tři. Po povedené přípravě na výsledky nenavázala a na posledním místě v tabulce vystřídala České Budějovice. Oproti podzimu navíc klesla i za Zlín.

Jarábek se do Karviné vrátil po více než dvou letech. Při svém prvním působení v klubu, které trvalo 16 měsíců, ho vedení odvolalo rovněž kvůli špatným výsledkům.

Tentokrát nevydržel ani půl roku.

Slovácký křídelník Milan Petržela (vlevo) a Martin Regáli z Karviné

Přitom své druhé karvinské angažmá začal třemi výhrami ve čtyřech zápasech. V následujících 11 utkáních ale získal nováček soutěže pouze tři body za remízy.

Dvaapadesátiletý Bielan ani o 18 let mladší Grussmann zatím nemají s rolí hlavního trenéra žádné ligové zkušenosti. Bielan dělal u prvního týmu asistenta Hejduškovi, při prvním angažmá Jarábkovi i Františku Strakovi.

V této sezoně sáhlo ke změně na lavičce zatím šest ligových celků. Naposledy na konci února vystřídal Václava Kotala v Hradci Králové David Horejš. Východočeši stejně jako Karviná změnili hlavního trenéra dvakrát, na začátku ročníku je vedl Jozef Weber.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!