Středa 17. dubna 2024, svátek má Rudolf
130 let

Lidovky.cz

Procházka: Kluci se mi smáli, že do reprezentace dnes může každý

Sport

  22:00
PLZEŇ - Za vrchol dosavadní kariéry označil plzeňský fotbalista Václav Procházka premiérovou nominaci do národního týmu ke kvalifikačnímu utkání s Itálií. Je teď hodně zvědavý na to, jak to v reprezentaci chodí. "Je to největší moment mé dosavadní kariéry," řekl Procházka, který už v úvodu týdne měl indicie, že by se v nominaci mohl objevit.

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava. Václav Procházka z Plzně (vpravo) a Milan Baroš z Ostravy foto: ČTK

"Volal mi (manažer reprezentace) Vláďa Šmicer, že bych mohl být pozvaný. Ale až do čtvrtka jsem nic nevěděl. Když mi pak přišla zpráva, že tam jsem, zavládla veliká radost. Ale i veliké očekávání, jak to v reprezentaci probíhá. Moc mi to celé ale ještě asi moc nedochází," popsal své pocity. O nominaci se dozvěděl v kolektivu svých spoluhráčů na plzeňském stadionu.

K TÉMATU

"Hned mi gratulovali, a jak už to u nás bývá, také si mě ve srandě dobírali. Že prý dnes už může být v reprezentaci každý, když povolali i mě. Tak to má ale být," řekl Procházka. Na kontě už má 45 zápasů za juniorské výběry včetně jednadvacítky, kde se sešel například s Tomášem Sivokem či Michalem Kadlecem, přesto bude reprezentační kolektiv pro něj něčím novým. Se začleněním mu jistě pomohou spoluhráči z Plzně David Limberský, Vladimír Darida a Daniel Kolář, kteří už jsou v národním týmu stálicemi.

"Hned jsem zjišťoval, kdo všechno je v nominaci"

"Hned jsem zjišťoval, kdo všechno je v nominaci. Tentokrát nejede Franta Rajtoral, takže ho navíc asi nahradím na pokoji s Davidem Limberským. Uvidíme, docela se těším," řekl Procházka. Devětadvacetiletý stoper bude muset za premiérovou pozvánku také přispět do týmové kasy. "Je jsem navíc u nás kasař, takže si to do pokladny budu muset hodit sám. Částky jsou dané na papíře, tak to musejí dát všichni," nebránil se.

Jedinou komplikací pozvánky by mohlo být, že by kvůli reprezentačnímu srazu mohl přijít o případné oslavy titulu, pokud by ho Plzeň získala až v posledním kole. To se totiž hraje v sobotu 1. června a sraz už je o den později v poledne. "Alespoň máme další důvod k tomu, abychom titul získali už teď v neděli s Libercem a mohli si užít alespoň nějaké krátké oslavy," dodal Procházka.

Autor: