Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Fotbalisté Plzně porazili Brest i venku 2:1 a postoupili. Slovácko nezvládlo penalty

Hráči Plzně slaví výhru proti Dynamu Brest. foto: ČTK

Jerevan - Fotbalisté Plzně postoupili do 3. předkola Evropské konferenční ligy (EKL). Svěřenci trenéra Michala Bílka v odvetě 2. předkola porazili Dynamo Brest 2:1 a zopakovali výsledek z úvodního domácího utkání.
  20:55aktualizováno  21:55

Fotbalisté mistrovské Slavie vstoupili do ligy výhrou 1:0 ve Zlíně, gól dal Kuchta

V Jerevanu, kde se hrálo kvůli omezení letecké dopravy v Bělorusku, ve 12. minutě otevřel skóre Joel Kayamba a v 71. minutě přidal pojistku střídající Šimon Falta. V nastavení už pouze snížil Stanislav Bilenkij. Západočeši vyhráli i třetí soutěžní zápas v této sezoně.

Viktoria v další fázi kvalifikace narazí na velšský tým The New Saints. Plzeň začne 3. předkolo EKL příští čtvrtek doma, druhý duel je na programu 12. srpna.

Dynamo Brest - Viktoria Plzeň 1:2 (0:1)

Odvetné utkání 2. předkola fotbalové Evropské konferenční ligy (hráno v Jerevanu):

Dynamo Brest - Viktoria Plzeň 1:2 (0:1)

Branky: 90.+1 Bilenkij - 12. Kayamba, 71. Falta. Rozhodčí: Al-Hakim - Klyver, Hallin (všichni Švéd.). ŽK: Jasjukevič, Judčic, Slabaševič, Oreškevič (všichni Brest). Bez diváků. První zápas: 1:2, postoupila Plzeň.

Sestavy:

Brest: Stěpanov - Judčic, Jasjukevič, Affi, Slabaševič (84. Maskalenčik) - Olechnovič, Tichonovskij (79. Šapoval), Seďko (79. Sanusi), Lynko (55. Oreškevič), Bilenkij - Šestjuk (84. Anufrijev). Trenér: Kovalčuk.

Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Hybš - Ndiaye - Kayamba (87. Ba Loua), Káčer, Šulc (87. Hlavatý), Mosquera (66. Falta) - Beauguel (28. Chorý). Trenér: Bílek.

Fotbalisté Slovácka vypadli s Plovidem

Fotbalisté Slovácka vypadli ve 2. předkole Evropské konferenční ligy s Plovidem. Po porážce v Bulharsku 0:1 dnes v normální hrací době domácí odvety vyhráli stejným výsledkem brankou Vlastimila Daníčka, skóre se i přes výraznou převahu Slovácka nezměnilo ani v prodloužení.

Hrdinou penaltového rozstřelu se stal bulharský gólman Ilko Pirgov, který chytil střely Vlastimila Daníčka, Daniela Holzera a Tomáše Kohúta. Tím zajistil Lokomotivu postup do třetího kola, kde se utká s FC Kodaň.

Slovácko historicky první účinkování na evropské půdě ukončilo hned ve 2. předkole. Dosud hrál tým z Uherského Hradiště v letech 2001 - 2003 jen dnes už neexistující Pohár Intertoto.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...