Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Vrba: Kapitolu Plzeň vůbec neuzavírám, možná se někdy vrátím

Sport

  17:30
PRAHA - Kouč Pavel Vrba sice v polovině prosince po pěti letech skončí u plzeňských fotbalistů a přesune se k české reprezentaci, rozhodně to ale podle něj neznamená, že svou kapitolu na západě Čech uzavírá. V úterním rozhovoru s novináři řekl, že je možné, že se někdy v budoucnu do Plzně vrátí.

Pavel Vrba. foto: MAFRA - Ladislav Němec.

"Beru to tak, že jsem v Plzni zažil nějaké období, které pro mě bylo mimořádné. Vůbec neuzavírám kapitolu Plzeň, možná se někdy vrátím," řekl Vrba před odletem do Manchesteru, kde ho proti tamnímu týmu City čeká s Viktorií ve středu duel Ligy mistrů. Poté ještě povede Plzeň proti Příbrami a CSKA Moskva, než odejde k národnímu týmu. "Uvidíme, jestli jsou to poslední tři zápasy v Plzni. Třeba jich ještě někdy bude spousta," podotkl úspěšný kouč. S Plzní se prý vůbec nerozchází ve zlém.

V posledních dnech si vyjasnil spoustu věcí s lidmi ve vedení včetně generálního manažera Adolfa Šádka, kterého Vrbův odchod v první chvíli poměrně silně zasáhl. "Neberu to tak, že když nějaké období končí, tak se rozejdu ve zlém. Naopak. Situace se radikálně uklidnila, komunikace mezi všemi se během posledních tří čtyř dnů strašně změnila. Já si myslím, že to nebude tak horké, jak to vypadalo na začátku," doplnil Vrba. Také kapitán Pavel Horváth na atmosféře okolo týmu Vrbův avizovaný odchod nijak moc nepociťuje. "Žádnou změnu nepociťuju. Akorát nám trenér řekl, že něco přidá na rozlučku. To je jediná změna. Kdyby nekončil, tak by nám nic nedal," podotkl Horváth s úsměvem.

Horváth: Nerozbrečel jsem se jako David Limberský

Vrbův odchod se snaží brát sportovně. "Já jsem jako David Limberský nebrečel. Ale zažili jsme spolu spoustu času. Beru to tak, že to přináší fotbalový život. Takových situací už jsem zažil hodně. Je pravda, že zrovna s trenérem Vrbou jsem strávil nejdelší čas hráčské kariéry. Nějaký pocit, že něco končí, tam je. Ale čeká ho skvělá budoucnost. Pro mě se nic nemění," řekl Horváth. Přál by si, aby Plzni poslední tři zápasy pod Vrbovým vedením vyšly. "Chceme to zpříjemnit jak jemu, tak i nám. Ještě máme tři soutěžní zápasy a pak skončí. K fotbalu to patří a jednou to přijít muselo," přemítal Horváth.

Kapitán Plzně Pavel Horváth zdraví po zápase fanoušky

Vrba je v Plzni od podzimu 2008 a z průměrného klubu udělal špičkový český celek, který se neztratil ani v evropských pohárech. S Viktorií dvakrát postoupil do základní skupiny Ligy mistrů a dvakrát získal ligový titul. Premiéru u národního týmu by měl Vrba zažít v březnu příštího roku v přípravném duelu s Norskem. "Doufám, že si konečně připíšu ten dvacátý start za reprezentaci," podotkl s úsměvem osmatřicetiletý Horváth, který má dosud na kontě 19 startů za národní tým. Ten poslední je už ale z roku 2002.

pha gi

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!